αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ τρόπος για να κάνουν pause τα βίντεο του YouTube όταν… στρέφεις το βλέμμα σου αλλού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο τρόπος για να κάνουν pause τα βίντεο του YouTube όταν… στρέφεις το βλέμμα σου αλλού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ίσως ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που υπάρχουν, είναι όταν κάτι σας τραβάει την προσοχή τη στιγμή που παρακολουθείτε ένα βίντεο στο Youtube. Όταν επιστρέφετε πάλι στο βίντεο συνειδητοποιείτε ότι έχετε χάσει ορισμένα σημεία του και πρέπει να το γυρίσετε πίσω για να τα ξαναδείτε.

Ευτυχώς τώρα υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα, χάρη σε ένα προγραμματιστή που ονομάζεται Mattias Hemmingsson και είναι ο δημιουργός μιας επέκτασης Chrome με το όνομα FacePause. Η επέκταση αυτή κάνει αυτόματα pause το βιντεάκι που βλέπετε στο YouTube όταν το βλέμμα σας απομακρύνεται από την οθόνη.

Όπως διαβάζουμε στο Secnews.gr, για να δημιουργήσει αυτή την επέκταση, ο Hemmingsson χρησιμοποίησε το νέο API FaceDetector που η Google άρχισε να κυκλοφορεί με το Google Chrome 56. Το API βοηθά στην εύκολη ανίχνευση ανθρώπινων προσώπων στις εικόνες. Είναι αυτονόητο ότι η web κάμερα της συσκευής σας είναι αυτή που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση αυτού του επιτεύγματος.

Η ιδέα ακούγεται σπουδαία αλλά και τρομακτική ταυτόχρονα αν αναλογιστούμε ότι στην ψηφιακή εποχή που ζούμε είμαστε εκτεθειμένοι συνεχώς σε κάθε είδους κακόβουλη ενέργεια, πόσο μάλλον όταν αφήνουμε μια εφαρμογή να έχει τον έλεγχο της κάμερας της συσκευής μας. Πολλοί δεν θα αισθάνονται άνετα δίνοντας πρόσβαση στην κάμερά τους και κατ’ επέκταση στην ιδιωτική τους ζωή. Κάτι το οποίο φαίνεται να ισχύει ακόμα και για τον ίδιο τον δημιουργό της επέκτασης.

“Δεν εμπιστεύομαι την κάμερα μου και την έχω καλύψει”, γράφει ο Hemmingsson στο GitHub repo του.

“Δείτε το περισσότερο ως ένα πείραμα της νέας τεχνολογίας του Chrome και όχι τόσο ως ένα προϊόν που θα χρησιμοποιούσατε καθημερινά.”

Πώς μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη νέα επέκταση;

Μπορείτε να κάνετε λήψη της επέκτασης FacePause από το Chrome Store, αλλά για να τη χρησιμοποιήσετε πρέπει να ενεργοποιήσετε το experimental features flag του Chrome:

chrome://flags#enable-experimental-web-platform-features

Αν δεν θέλετε ωστόσο να εγκαταστήσετε την επέκταση, παρακολουθήστε το βίντεο επίδειξης που θα βρείτε παρακάτω:

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − four =