αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ νέος CEO της Coca- Cola θέλει να μειώσει τη ζάχαρη στο διάσημο αναψυκτικό

Ο νέος CEO της Coca- Cola θέλει να μειώσει τη ζάχαρη στο διάσημο αναψυκτικό

Με νέο διευθύνοντα σύμβουλο θα πορευτεί η Coca-Cola Co τη νέα χρονιά, καθώς όπως έγινε γνωστό ο Μουχτάρ Κεντ θα αντικατασταθεί από τον Τζέιμς Κουίνσι, στον οποίο πιστώνεται η αλλαγή πλεύσης της εταιρίας σχετικά με την μείωση της ζάχαρης και των θερμίδων στα ποτά της.

Όπως σημειώνει το News247.gr, o Κουίνσι από τον Αύγουστο του 2015 εκτελούσε καθήκοντα γενικού διευθυντή στην εταιρία ενώ είχε προηγηθεί η παρουσία του για πάνω από 20 χρόνια σε θέσεις της επιχείρησης στην Ευρώπη και το Μεξικό. Δικές του πρωτοβουλίες ήταν η εισαγωγή στην αγορά μικρότερων μπουκαλιών προκειμένου να ενισχυθούν τα κέρδη και η μείωση της περιεκτικότητας των ποτών σε ζάχαρη και θερμίδες.

Όπως δήλωσε, προς αυτή την κατεύθυνση θα πορευτεί και όταν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ενώ μεγάλο βάρος θα ρίξει στην ενίσχυση των αφρωδών ποτών της εταιρίας και άλλων κατηγοριών ποτών και θα συνεχίσει τις καινοτομίες.

Η εταιρία συνεχίζει να καταγράφει το 70% των πωλήσεών της από τα αναψυκτικά, ωστόσο οι πωλήσεις της έχουν μειωθεί τα τελευταία τρία χρόνια λόγω του περιορισμού της ζήτησης ζαχαρούχων ποτών, τα οποία ειδικοί και κυβερνήσεις κατηγορούν για τα αυξανόμενα επίπεδα παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με την Coca-Cola, ο Κεντ, ο οποίος κατά την αποχώρησή του τον Μάιο, θα συμπληρώνει 9 χρόνια στο “τιμόνι” της εταιρίας, θα παραμείνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, πόστο που κατέχει από το 2009.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + one =