αρχικηVIRALΟ λόγος για τον οποίο η Microsoft ενσωμάτωσε την πασιέντζα στα Windows το ’90 (και δεν ήταν απλά για διασκέδαση)

Ο λόγος για τον οποίο η Microsoft ενσωμάτωσε την πασιέντζα στα Windows το ’90 (και δεν ήταν απλά για διασκέδαση)

Η πασιέντζα (Solitaire) της Microsoft είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια όλων των εποχών στην ιστορία των υπολογιστών, αποτελώντας την παρηγοριά βαριεστημένων υπαλλήλων στα χρόνια πριν την εποχή των smartphones και όχι μόνο. Η παραδοσιακή μορφή του παιχνιδιού υφίσταται από τον 18ο αιώνα, αλλά η Microsoft ήταν αυτή που παρουσίασε την πρώτη ψηφιακή εκδοχή της ενσωματώνοντας την στο Windows 3.0 OS το 1990. Ο λόγος; Σίγουρα όχι για να σκοτώσει την παραγωγικότητα…

Όπως διαβάζουμε στο Techgear.gr, με το Solitaire, η Microsoft ήθελε να βρει έναν ευχάριστο τρόπο για να συνηθίσει ο κόσμος την χρήση του mouse, καθώς και τη λειτουργία drag and drop! Όπως αντιλαμβάνεστε και τα υπόλοιπα παιχνίδια του Windows OS εξυπηρετούσαν παρόμοιους σκοπούς, δηλαδή να εκπαιδεύσουν τους χρήστες σε νέες λειτουργίες.

Για παράδειγμα, ο ναρκαλιευτής (Minesweeper) αφορούσε την επίδειξη των διαφορών μεταξύ αριστερού και δεξιού κλικ στο mouse, το Hearts τις δυνατότητες δικτύωσης μέσω Internet και το FreeCell μια δοκιμή για τη συμβατότητα μεταξύ εφαρμογών 32-bit και συστημάτων 16-bit!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 17 =