αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ κομβικός όρος για να προχωρήσει η διάσωση της αλυσίδας Καλογήρου

Ο κομβικός όρος για να προχωρήσει η διάσωση της αλυσίδας Καλογήρου

Από το τελικό «Οk» των πιστωτριών τραπεζών εξαρτάται η κατάληξη της προσπάθειας διάσωσης της αλυσίδας Καλογήρου, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Euro2day.gr.

Παρότι όλες εμπλεκόμενες πλευρές δείχνουν «καλή θέληση», όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της διαδικασίας που συντελείται αυτό το διάστημα, εν τούτοις η συμφωνία δεν έχει κλείσει, αν και οι όροι της έχουν περιγραφεί σε αδρές γραμμές.

Κομβικό σημείο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας αποτελούν οι όροι με τους οποίους η οικογένεια Λεμονή θα παραμείνει ως μέτοχος μειοψηφίας στο νέο σχήμα που θα αναλάβει την εξυγίανση της αλυσίδας Καλογήρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παραθέτει το Euro2day.gr, η οικογένεια Λεμονή προβλέπεται να διατηρήσει ποσοστό 15%-20% στη νέα εταιρία που θα αποκτήσει την αλυσίδα, με «αντίτιμο» να αναλάβει μέρος της δανειακής επιβάρυνσης που κουβαλάει η αλυσίδα (από συνολικά δάνεια ύψους 61,6 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες απαιτούν συγκεκριμένους και αυστηρούς όρους εξυπηρέτησης των συγκεκριμένων δανείων, πριν τελικώς συναινέσουν στο ολικό σχέδιο διάσωσης και εξυγίανσης της εταιρίας.

Πέρα από την αιτούμενη δέσμευση της οικογένειας Λεμονή στα παραπάνω, συγκεκριμένη πιστώτρια τράπεζα έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρίας Λεμονή και της θυγατρικής της LEMHOLLC, η οποία ιδρύθηκε προσφάτως και διαχειρίζεται τα εμπορικά σήματα και τις συμμετοχές της Καλογήρου. Η κίνηση αυτή εκτιμάται ως ένα είδος «διασφάλισης» της τράπεζας, ενόσω «τρέχουν» οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Πάντως, όπως ήδη έχει γράψει το Εuro2day.gr, το ενδιαφέρον και η δέσμευση του στρατηγικού επενδυτή, του επιχειρηματία Σάμι Φάις, παραμένει ενεργό και αποτελεί το θεμέλιο του deal διάσωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει οριστική εξέλιξη, και σ’ αυτή την περίπτωση ο επιχειρηματίας προβλέπεται μέσω νέας εταιρίας να αναλάβει την Καλογήρου, διακρατώντας την απόλυτη πλειοψηφία με ποσοστό 60%, ενώ ένα ποσοστό 20% εκτιμάται ότι θα αποκτήσει και το εμπορικό σχήμα των μετόχων των Αττικών Πολυκαταστημάτων (Κ. Λαμπρόπουλος, Κ. Τσουβελακάκης, Α. Σγουμπόπουλος).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 7 =