αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ «κανόνας των 10 λεπτών» για να καταπολεμήσεις την αναβλητικότητα

Ο «κανόνας των 10 λεπτών» για να καταπολεμήσεις την αναβλητικότητα

Η αναβλητικότητα, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που μπορούν να σε κρατήσουν μακριά από την επιτυχία. Είναι κάτι που βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα. Ενώ καλές ιδέες υπάρχουν, διαπιστώνεις ότι μια από τις δικαιολογίες που λένε οι άνθρωποι και δεν κάνουν την ιδέα τους πραγματικότητα είναι «θα το κάνω αργότερα». Το αργότερα στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έρχεται ποτέ.

Όταν έχεις μπροστά σου ένα νέο εγχείρημα, το πιο δύσκολο είναι να ξεκινήσεις. Και δεν μιλάμε μόνο για μεγάλα projects. Αυτό που θες να κάνεις μπορεί να είναι ένα τηλεφώνημα. Το οποίο το αναβάλεις συνεχώς.

Το inc.com παραθέτει έναν απλό κανόνα για να καταπολεμήσεις την αναβλητικότητα. Είναι ο «κανόνας των 10 λεπτών». Τι λέει αυτός: Ότι πρέπει να ξεκινάς να δρας πάνω σε κάτι, για 10 λεπτά. Αυτή θα είναι η αρχική συμφωνία με τον εαυτό σου. Μόλις φτάσεις στο 10λεπτο, θα αποφασίζεις το αν αξίζει να συνεχίσεις ή όχι. Σε 9 από τις 10 φορές, θα αποφασίζεις τελικά να συνεχίσεις. Γιατί θα έχεις κάνει την αρχή.

Γιατί λειτουργεί αυτός ο κανόνας: Γιατί καταπολεμά τον φόβο. Πόσες φορές δεν σου έχει τύχει να σκέφτεσαι και να φοβάσαι 5 ώρες, για ένα έργο που διαρκεί… 15 λεπτά; Αυτός ο φόβος που υπάρχει πριν ξεκινήσεις, μειώνεται δραστικά όταν ξεκινήσεις να δρας. Και ο κανόνας που περιγράφουμε, σου δίνει αυτή την ευκαιρία.

Μάλιστα θα διαπιστώσεις, ότι στην πράξη συνήθως τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο νόμιζες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + eight =