αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ ιδρυτής του Instagram μιλά για το «σύνδρομο της επιτυχίας» που μπορεί να καταστρέψει ότι έχεις χτίσει

Ο ιδρυτής του Instagram μιλά για το «σύνδρομο της επιτυχίας» που μπορεί να καταστρέψει ότι έχεις χτίσει

Ο Kevin Systrom έφτασε στην επιτυχία πολύ γρήγορα. Το 2010 ίδρυσε το Instagram και μόλις 2 χρόνια αργότερα η πλατφόρμα του εξαγοράστηκε από το Facebook προς 1 δισ. δολάρια. Σήμερα, στα 33 του, ο ίδιος παραμένεις CEO του διάσημου photo-sharing app, και η συνολική περιουσία του φτάνει τα 1,3 δισ. δολάρια.

Αυτά είναι τα θετικά. Γιατί αυτή τη φορά, σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal, ο Kevin Systrom μίλησε για τον κίνδυνο που έχει η επιτυχία. Το «σύνδρομο της επιτυχίας», όπως το ονόμασε. Πιθανότατα, είναι μια έννοια που την ακούτε για πρώτη φορά. Όμως ο ίδιος εξήγησε τι εννοεί.

«Το αποκαλώ “σύνδρομο της επιτυχίας”. Όταν είσαι επιτυχημένος, κάνεις όλα τα πράγματα που σου έδωσαν την επιτυχία. Και συνεχίζεις να κάνεις τα ίδια, επειδή θεωρείς ότι αυτά θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία και στο μέλλον» σημειώνει ο Mr Instagram.

Που είναι το πρόβλημα εδώ; Ότι τα πράγματα αλλάζουν. Κι αν εσύ επαναπαυτείς και συνεχίσεις να κάνεις τα ίδια, σε βάθος χρόνου, όχι μόνο δεν θα φτάσεις στην επιτυχία, αλλά θα γκρεμιστεί ότι έχεις χτίσει. Αυτός είναι και ο λόγος, για το οποίο οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου αναζητούν συνεχώς τρόπους για να βελτιώνονται και να παίρνουν γνώσεις.

Όπως για παράδειγμα ο ιδρυτής της Virgin, Richard Branson. Ο οποίος μετά από 5 δεκαετίες γεμάτες επιτυχίες, θεωρεί ότι ακόμα… δεν τα έχει καταφέρει. Ψάχνει συνεχώς τρόπους για να γίνει καλύτερος. Και κάπως έτσι, καταφέρνει να διατηρείται στην κορυφή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =