αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ ιδρυτής του CrossFit δίνει 3 συμβουλές στους νέους επιχειρηματίες (και μια από αυτές θα σας εκπλήξει)

Ο ιδρυτής του CrossFit δίνει 3 συμβουλές στους νέους επιχειρηματίες (και μια από αυτές θα σας εκπλήξει)

Το success story του Greg Glassman, ξάφνιασε αρκετούς. Ο 60χρονος επιχειρηματίας έχει δημιουργήσει το fitness franchise CrossFit. Και κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γυμνάζονται πάρα πολλοί άνθρωποι, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτή τη στιγμή, λειτουργούν 13.546 γυμναστήρια υπό την «ομπρέλα» του εν λόγω brand name. Σε 144 διαφορετικές χώρες. Ενώ υπάρχουν και περίπου 4.000.000 Crossfitters. Κάθε ιδιοκτήτης ενός τέτοιου θυγατρικού γυμναστηρίου, πληρώνει τον χρόνο περίπου 3.000 δολάρια, για να κρατά το franchise.

Ο Greg Glassman, μετά από όλη την εμπειρία που έχει αποκομίσει, δίνει τις δικές του τρεις συμβουλές στους νέους επιχειρηματίες.

1- Μην πηγαίνετε σε επενδυτές: Ναι, αυτή η συμβουλή ίσως ξαφνιάζει κάποιους. Σίγουρα, δεν μπορούν όλες οι επιχειρήσεις να αναπτυχθούν χωρίς κεφάλαια. Αν όμως κάτι τέτοιο είναι δυνατό, ο Glassman προτείνει να αποφύγετε να δώσετε ένα κομμάτι της εταιρίας σας, ως αντάλλαγμα για κάποια χρηματοδότηση. Σημειώνεται, ότι ο ίδιος κατέχει το 100% της εταιρίας του. Αν μια εταιρία δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς κεφάλια, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε σε επενδυτές, κάνοντας μια προσεκτική επιλογή. Βεβαιωθείτε, ότι έχουν πιο πολλά να συνεισφέρουν, πέρα από χρήματα.

2- Δημιουργήστε μια επιχείρηση που να ωφελεί την κοινωνία: «Κάντε κάτι για τον πολιτισμό, για την κοινωνία, για την υγεία» λέει ο 60χρονος businessman προς τους νέους επιχειρηματίες. Η εταιρία Crossfit πέρα από τα χρήματα που προσφέρει στον ίδιο, έχει και κοινωνική αποστολή όπως λέει ο ιδρυτής της. Εχει σκοπό α βελτιώσει την υγεία των ανθρώπων μέσα από την άθληση και τη διατροφή.

3- Προσφέρετε κάτι που δεν υπάρχει αλλού: Το τρίτο μυστικό επιτυχίας έχει να κάνει με το τι προσφέρεις στους πελάτες σου. Πρέπει να τους δώσεις ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που δεν μπορούν να βρουν αλλού, εκτιμά ο Glassman. «Επιχειρηματικότητα είναι η τέχνη και η επιστήμη, του να προσφέρεις στους ανθρώπους μια ευκαιρία που δεν μπορούν να βρουν αλλού» λέει χαρακτηριστικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 7 =