αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ ιδρυτής της Uber είχε προβλέψει ότι τα μελλοντικά οχήματα θα κινούνται μόνα τους

Ο ιδρυτής της Uber είχε προβλέψει ότι τα μελλοντικά οχήματα θα κινούνται μόνα τους

Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση ότι για πρώτη φορά βγήκαν στους δρόμους ταξί τα οποία κινούνταν χωρίς να τα οδηγάει κάποιος άνθρωπος. Συγκεκριμένα, η Uber έδωσε στην κυκλοφορία τέσσερα αυτόνομα ταξί στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοκίνησης. Η εταιρία είναι η πρώτη που τόλμησε να θέσει σε κυκλοφορία σε αστικό περιβάλλον πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα, δηλαδή αυτοκίνητα που ελέγχονται από λογισμικό με τη βοήθεια πληθώρας τρισδιάστατων καμερών, αισθητήρων λέιζερ και φυσικά GPS.

Βέβαια, τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, βρίσκονται για την ώρα σε πιλοτικό στάδιο και σίγουρα χρειάζεται να τελειοποιηθούν πριν γίνουν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό. Σίγουρα όμως πρόκειται για κάτι εντυπωσιακό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στις πρώτες βόλτες των εν λόγω ταξί στις ΗΠΑ, οι περαστικοί που τα έβλεπαν έμεναν… με το στόμα ανοιχτό.

Ο ιδρυτής της Uber, Travis Kalanick, είχε όμως προβλέψει αυτή την εξέλιξη της τεχνολογίας. Σε συνέντευξη του το 2014, στο αμερικανικό site Recode.net, είχε μιλήσει για τον ερχομό των αυτοκινούμενων οχημάτων «που θα μετατρέψουν τα ταξί (και την Uber) σε μια πολύ πιο οικονομική υπηρεσία για τους πολίτες». Αν φτάσει το συγκεκριμένο μοντέλο στο κατάλληλο επίπεδο, τότε όπως εξήγησε ο ίδιος, οι μεταφορές θα γίνουν επίσης ασφαλέστερες και πιο φιλικές για το περιβάλλον.

Φυσικά, εδώ προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα: Τι θα απογίνουν οι παραδοσιακοί οδηγοί ταξί, αν τα «έξυπνα» οχήματα εξαπλωθούν σε όλο τον κόσμο; Και σε αυτό, ο Travis Kalanick είχε απαντήσει ξεκάθαρα και κάπως… ωμά. «Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται ο κόσμος μας. Και ο κόσμος μας δεν είναι πάντα ωραίος για όλους», είχε πει χαρακτηριστικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + five =