αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Ιβάν Σαββίδης μπήκε στην λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους Ρώσους- Σε τι επίπεδα φθάνει η τεράστια περιουσία του

Ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε στην λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους Ρώσους- Σε τι επίπεδα φθάνει η τεράστια περιουσία του

Στη νέα λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους Ρώσους περιλαμβάνεται και ο επιχειρηματίας Ιβαν Σαββίδης, με περιουσία ύψους 1,9 δισ. δολαρίων. Ο Ιβάν Σαββίδης, έναν χρόνο πριν δεν βρισκόταν καν στον κατάλογο με τους 200 πλουσιότερους Ρώσους αλλά φέτος εκτοξεύθηκε στην 53η θέση, σύμφωνα με τους Moscow Times.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πούλησε στα μέσα Μαρτίου στον ιαπωνικό Όμιλο Japan Tobacco τον Όμιλο Donskoy Tabak στον οποίο ανήκει και η ΣΕΚΑΠ, έναντι 1,6 δισ. δολαρίων.

Στην πρώτη θέση της λίστας του Forbes βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου μεταλλουργίας Νοβολιπετσκ, Βλαντίμιρ Λίσιν, με περιουσιακά στοιχεία που ανέρχονται στα 19,1 δισ. δολάρια.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της Severstal Αλεξέι Μορντασόφ με περιουσιακά στοιχεία της τάξεως των 18,7 δισ, δολαρίων. Ακολουθεί ο επιχειρηματίας Λεονίντ Μίχελσον , ιδιοκτήτης της Novatek, με περιουσία 18 δισ. δολαρίων. Ο Μίχελσον επί δύο χρόνια (2016-2017» διατηρούσε τον τίτλο του πιο πλούσιου ρώσου επιχειρηματία.

Στους δέκα πιο πλούσιους ρώσους επιχειρηματίες συγκαταλέγονται ο πρόεδρος της πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil Βαγκίτ Αλεκπέροφ(16,4 δισ. δολάρια) , ο Γκενάντι Τίμτσενκο ένας από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας Sibura (16 δισ. δολάρια), ο συνιδιοκτήτης της Norisl Nikel Βλαντίμιρ Ποτάνιν (15,9 δισ. δολάρια), ο ιδιοκτήτης της Eurochim Αντρέι Μελνιτσένκο (15,5 δισ. δολάρια) ο συνιδιοκτήτης της Alpha Group Μιχαήλ Φρίντμαν (15,1 δισ. δολάρια), ο βασικός μέτοχος της Rusal Βίκτορ Βεκσελμπεργκ(14,4 δισ. δολάρια) και ο βασικός μέτοχος της Metalloinvest Αλισέρ Ουσμάνοφ (12,5 δισ. δολάρια)

Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των 200 πιο πλούσιων Ρώσων εκτιμάται ότι φθάνουν τα 485 δισ. δολάρια και, όπως επισημαίνει το περιοδικό Forbes, αυξήθηκαν μέσα σ’ έναν χρόνο κατά 25 δισ. δολάρια. Επίσης αυξήθηκε και ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων εφέτος, οι οποίοι έφθασαν από τους 96 στους 106. Για να ενταχθεί κάποιος στην ομάδα των πρώτων δέκα επιχειρηματιών, πρέπει η περιουσία του να υπερβαίνει τα 12,5 δισ. δολάρια.

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =