αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ δημιουργός του antivirus McAfee λανσάρει το «πιο ασφαλές smartphone»

Ο δημιουργός του antivirus McAfee λανσάρει το «πιο ασφαλές smartphone»

Μία ξεχωριστή φιγούρα στον κόσμο της τεχνολογίας, ο εκκεντρικός John McAfee, γνωστός στους παλαιότερους ως ο δημιουργός του δημοφιλούς antivirus, έχει πλέον απεμπλακεί από τη γνωστή εταιρεία, ωστόσο συνεχίζει να ασχολείται με δικά του projects.

Ένα από αυτά είναι και το δικό του, “ασφαλές” smartphone. Το McAfee Privacy Phone, όπως το ονομάζει μέχρι στιγμής (ελπίζουμε να μην είναι η τελική εμπορική του ονομασία), έκανε την εμφάνισή του στα χέρια του δημιουργού του, σαν ένα μικρό teaser πριν την κυκλοφορία της συσκευής. Μέχρι στιγμής, αυτό που γνωρίζουμε είναι πως στην πλάτη διαθέτει φυσικούς “διακόπτες” (!) για σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας από ένα hacker: WiFi, Bluetooth, GPS, κάμερα, μικρόφωνο, όλα αυτά μπορούν να απενεργοποιηθούν “με το χέρι” από το χρήστη, ώστε να παραμένει προστατευμένος και ασφαλής, ακόμη κι αν κάποιος άλλος αποκτήσει έλεγχο της συσκευής του μέσω διαδικτύου ή και offline.

Ωστόσο, παραμένουν αρκετά ερωτηματικά, όπως σημειώνει το Digitallife.gr. Πρώτον, ποιός είναι διατεθειμένος να δώσει $1.100 για μια τέτοια συσκευή, δεύτερον, πόσο καλαίσθητη θα είναι με τόσους διακόπτες πάνω της και τρίτον, σε ποιούς χρήστες απευθύνεται. Διότι ο απλός χρήστης, σίγουρα θα έχει πάθει τη “ζημιά” πολύ προτού αντιληφθεί ότι πρέπει να “κατεβάσει” τους διακόπτες… Ωστόσο, ο ίδιος ο McAfee υποστηρίζει πως οι virtual διακόπτες (τα quick toggles, ας πούμε), είναι το “75% των προβλημάτων μας αυτή τη στιγμή”, και πως τα specs της συσκευής θα είναι “επαναστατικά”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + ten =