αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Δαβίδ απέναντι στον Γολιάθ: Ο κολοσσός EasyGroup «χτυπά» την ελληνική startup EasyExports… λόγω ονόματος

Ο Δαβίδ απέναντι στον Γολιάθ: Ο κολοσσός EasyGroup «χτυπά» την ελληνική startup EasyExports… λόγω ονόματος

Μια ιδιαίτερη υπόθεση έχει δημιουργηθεί μεταξύ του κολοσσού EasyGroup και της ελληνικής startup, EasyExports, με την μεγάλη εταιρία να «χτυπά» την νεοφυή επιχείρηση. Τι έχει συμβεί: Τον Απρίλιο του 2017, η ομάδα της EasyExports κατοχύρωσε το brandname το οποίο την ακολουθεί μέχρι σήμερα. Ωστόσο, με επιστολή που έστειλε τώρα η EasyGroup προς την ελληνική startup, της γνωστοποιεί ότι πρέπει ουσιαστικά να αλλάξει το όνομα της, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, αλλιώς θα προβεί σε νομικές ενέργειες.

Όλα αυτά επειδή, όπως λέει η EasyGroup, η ίδια έχει καταστρώσει το σήμα «easy» από το 1995. Αφού αυτό ήταν το πρώτο συνθετικό της γνωστής αεροπορικής εταιρίας, EasyJet. Από εκεί και πέρα, η εταιρία έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα τη λέξη «easy» ως πρώτο συνθετικό σε διάφορα brands τα οποία ελέγχει. Σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η EasyGroup εκτιμά ότι η λέξη «easy» στο EasyExports δημιουργεί σύγχυση στο κοινό και έτσι αποφάσισε να «τρέξει» όλες αυτές τις ενέργειες. Γίνεται εύκολα κατανοητό φυσικά, ότι μια μικρή startup από την Ελλάδα, είναι δύσκολο να κερδίσει έναν «γίγαντα», αν μπει σε νομικές διαδικασίες. Ωστόσο, η ομάδα της EasyExports δείχνει διατεθειμένη να μην υποχωρήσει.

«Κάθε επιχειρηματίας θα συμφωνούσε ότι η παραβίαση εμπορικού σήματος αποτελεί σοβαρό ζήτημα. Αλλά όταν μια εταιρία εκατομμυρίων στρέφεται ενάντια σε μια startup, δεν μπορείς παρά να είσαι με το αουτσάιντερ. Ο «μικρός» θα αγωνιστεί και ενάντια σε όλες τις πιθανότητες μπορεί να κερδίσει», λέει στο It’s Possible ο συνιδρυτής της EasyExport, Donato Taliente.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, η startup του δημιουργήθηκε πριν από περίπου 1μισι χρόνο, από τον ίδιο και την Αθηνά Στάντζου. Είναι μια B2B πλατφόρμα που συνδέει τους εξαγωγείς με τους αγοραστές. «Βλέποντας το ρεύμα που έχουμε δημιουργήσει, η EasyGroup μας κατηγορεί για παραβίαση εμπορικού σήματος», τονίζει ο επιχειρηματίας.

«Δεν θα υποκύψουμε στο bulling και τις απειλές του EasyGroup», ξεκαθαρίζει ο Donato Taliente.

Η ομάδα της EasyExports θεωρεί ότι δεν υπάρχει κάποια ταύτιση της επωνυμίας της, με αυτή της EasyGroup. «Το λογότυπο, το χρώμα, η δραστηριότητα και το προιόν μας, δεν προκαλούν κάποια σύγχυση στο μάτι του μέσου καταναλωτή» σημειώνει ο Donato Taliente. Και ζητά δημοσίως από τον ιδιοκτήτη του EasyGroup, Στέλιο Χατζηιωάννου, να ανακαλέσει τις εντολές που έχει δώσει στους δικηγόρους του. Σημειώνεται, ότι ο κ. Χατζηιωάννου έχει βραβεύσει και έχει στηρίξει αρκετές startups στο παρελθόν.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 3 =