αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ γιατρός πίσω από τους αυτόματους πωλητές «ΘΕΣγάλα» και τα νέα μεγάλα σχέδια του

Ο γιατρός πίσω από τους αυτόματους πωλητές «ΘΕΣγάλα» και τα νέα μεγάλα σχέδια του

Κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο πολλοί άνθρωποι αγοράζουν γάλα. Καθιερώνοντας το γάλα από αυτόματους πωλητές και διασκορπίζοντας το brand «ΘΕΣγάλα» σε όλη την Ελλάδα. Πίσω από το μεγάλο εγχείρημα, βρίσκεται ο Θανάση Βακάλης.

Ο 44χρονος απόφοιτος της ιατρικής από τον Πλατύκαμπο της Λάρισας που τα άφησε όλα πίσω του για να ασχοληθεί επαγγελματικά απ’ το 2001 στο χώρο της γεωργίας και αγελαδοτροφίας. Τώρα έχει νέους στόχους: τη δημιουργία και διάθεση νέων προϊόντων διατροφής αλλά και επέκταση του δικτύου μέσω του franchise.

Στόχος του εγχειρήματος είναι η ενίσχυση των υπαρχόντων καταστημάτων και η μετεξέλιξη του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα ως μια «ομπρέλα» για τη διανομή προϊόντων Συνεταιρισμών και Ελλήνων παραγωγών, μέσω του δικτύου καταστημάτων του. Η ανάπτυξη συνεργασιών μέσω franchise θα επιτρέψει παράλληλα στον ΘΕΣγάλα την χρηματοδότηση των επενδύσεων του καθώς και την ανάπτυξη νέων κωδικών γαλακτοκομικών προϊόντων.

«Η δημιουργία συνεργασιών μέσω franchise μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε την επιτυχία μας για τη διανομή και άλλων προϊόντων απευθείας από τους Έλληνες παραγωγούς στον καταναλωτή, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και στην ανάπτυξη συνεργειών με τις τοπικές κοινωνίες», λέει ο Θανάσης Βακάλης, Πρόεδρος του ΔΣ της ΘΕΣγάλα και προσθέτει: «θεωρώ ότι οι νέοι μας συνεργάτες θα αγοράζουν εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας για τους ίδιους αλλά και για την οικογένειά τους προσδίδοντας στο εγχείρημά μας και μια κοινωνική διάσταση».

Ο συνεταιρισμός «ΘΕΣ γάλα» ιδρύθηκε το 2011 και το 2013 λειτούργησε τα πρώτα ΑΤΜ γάλακτος στη Λάρισα. Το 2014 εισήλθε στη Θεσσαλονίκη και το 2015 έκανε το μεγάλο βήμα στην Αθήνα. Σήμερα έχει 63 ΑΤΜ γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, έχει ολοκληρώσει την μονάδα παστερίωσης ενώ προώθησε τις πωλήσεις και σε μικρά σημεία, όπου υπάρχει ζήτηση αλλά τα πληθυσμιακά κριτήρια δεν δικαιολογούν την δημιουργία ΑΤΜ.

Προς το παρόν διαθέτει 12 κωδικούς προϊόντων στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τυριά, γιαούρτι και επιδόρπια, όπως σημειώνει το Economy365.gr.

Η ανάπτυξη φέρνει και αύξηση πωλήσεων. Στην εταιρική χρήση 2015 – 2016 οι πωλήσεις έφθασαν τα 26 εκατ. Ευρώ αν και η μείωση στις τιμές του γάλακτος και οι επενδύσεις είχαν σαν αποτέλεσμα ζημιές 1 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις του φθάνουν τα 6 εκατ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 19 =