αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ απλός τρόπος για να κάνεις καλή «πρώτη εντύπωση» στην νέα σου δουλειά

Ο απλός τρόπος για να κάνεις καλή «πρώτη εντύπωση» στην νέα σου δουλειά

Υπάρχουν τόσα πράγματα στο μυαλό σου, όταν πας την πρώτη ημέρα σε μια νέα δουλειά. Ένα από αυτά ειναι το πως θα κάνεις καλή πρώτη εντύπωση. Ναι, σίγουρα το έχεις σκεφτεί και αυτό. Ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις μια καλή εισαγωγή, αλλά δεν ξέρεις πως ακριβώς θα γίνει αυτό. Ποιες είναι οι σωστές κινήσεις.

Είναι αλήθεια πως όταν παρουσιάζεις τον εαυτό σου σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις, πρέπει να έχεις φτιάξει ένα σχέδιο από πριν. Την πρώτη ημέρα ίσως θα είσαι αρκετά νευρικός, οπότε είναι καλό να έχεις κάνει το πλάνο σου.

«Οι άνθρωποι στο γραφείο δεν ξέρουν πώς να κάνουν τους νεοφερμένους άνετους», λέει στο The Muse η Career Coach, Eloise Eonnet.

Άρα εσύ πρέπει να έχεις αποφασίσει από πριν, το πως ακριβώς θα παρουσιάσεις τον εαυτό σου. Τι ακριβώς θες να πεις στους άλλους. Σκεφτείτε λοιπόν τι θέλετε να μοιραστείτε με τους νέους συναδέλφους σας «γιατί αν δεν το κάνετε, κανείς δεν θα ξέρει τι να σας ρωτήσει στη συνέχεια», λέει η Coach.

Τι θα ήθελες να αναφέρεις για την προϋπηρεσία σου; Ποια είναι η πρώτη ιστορία που θα ήθελες να μοιραστείς με τους νέους συναδέλφους σου; Μήπως έχεις κάποιο παράλληλο project με το οποίο είσαι παθιασμένος;

Λάβε υπόψη και το περιβάλλον στο οποίο μπαίνεις. Αν είναι ένα επαγγελματικό περιβάλλον μέσα σε στενά πλαίσια, τότε είναι καλύτερο να μείνεις αρχικά στις επαγγελματικές πληροφορίες. Αν η κουλτούρα της εταιρίας είναι πιο χαλαρή, τότε ίσως μπορείς να αναφέρεις και κάποια στοιχεία που αφορούν την γενικότερη καθημερινότητα σου και τον ελεύθερο χρόνο σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + eighteen =