αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που απολύθηκε από την Google για «διαιώνιση στερεοτύπων των φύλων», παρομοιάζει με Γκούλαγκ την εταιρία

Ο άνθρωπος που απολύθηκε από την Google για «διαιώνιση στερεοτύπων των φύλων», παρομοιάζει με Γκούλαγκ την εταιρία

Η υπόθεση του James Damore που απολύθηκε από την Google γιατί παραβίασε εσωτερικό κανονισμό της εταιρείας γράφοντας ένα memo με “σεξιστικό” περιεχόμενο, έχει πάρει ιδιαίτερη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα.

Ο Damore, οι αμφιλεγόμενες απόψεις του οποίου προκάλεσαν διαφωνίες στα social media, κυρίως όμως αρνητικά σχόλια, έγραψε ένα κείμενο άνω των 3.000 λέξεων στο οποίο υποστήριζε ότι οι συντηρητικές απόψεις καταστέλλονται στην Google και οι βιολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών εξηγούν εν μέρει γιατί τόσο λίγες γυναίκες εργάζονται στην εταιρεία. Κατόπιν, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος απολύθηκε από την Google για “διαιώνιση στερεοτύπων των φύλων”.

Ο ίδιος ο CEO του κολοσσού Sundar Pichai, απευθυνόμενος στους εργαζομένους της εταιρείας, με αφορμή το περιστατικό, σημείωσε ότι πρακτικές όπως αυτές του Damore “παραβιάζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας της εταιρείας και περνούν τη γραμμή, προωθώντας επιβλαβή στερότυπα μεταξύ των φύλων στο χώρο εργασίας”.

Ο Damore υπερασπίστηκε τον εαυτό του και τις θέσεις του σε τηλεοπτική συνέντευξη, αναφέροντας ότι είχε αρχικά μοιράσει το memo εσωτερικά πριν από ένα μήνα. Μόνο όμως, αφότου έγινε viral, οι επικεφαλής της Google αντέδρασαν και τελικά απολύθηκε, σημειώνει στο Bloomberg TV.

Ο ίδιος φωτογραφήθηκε μάλιστα φορώντας ένα μπλουζακι που γράφει Goolag αντί για Google, κάνοντας λογοπαίχνιο με το όνομα της εταιρείας και τα Γκούλαγκ.

Πηγή: Digitallife.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =