αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που έπλενε πιάτα σε πιτσαρία, μετά έφτιαξε το Reddit και έγινε εκατομμυριούχος

Ο άνθρωπος που έπλενε πιάτα σε πιτσαρία, μετά έφτιαξε το Reddit και έγινε εκατομμυριούχος

Σήμερα σχεδόν όλοι οι χρήστες του ίντερνετ γνωρίζουν το Reddit. Πρόκειται για μια διάσημη πλατφόρμα, α μέλη της οποίας μπορούν να ανεβάσουν φωτογραφίες, αστεία βίντεο, links για οτιδήποτε κρίνουν ενδιαφέρον. Χάρη σε ένα απλό αλλά λειτουργικό σύστημα αξιολόγησης, το περιεχόμενο εμφανίζεται τόσο βάσει χρονικής σειράς όσο και ανάλογα με τη δημοτικότητά του (λαμβάνεται υπ’ όψιν και ένας συνδυασμός των δύο), επιτρέποντας έτσι στους επισκέπτες να έχουν επί της ουσίας πρόσβαση σε ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στο ίντερνετ μία δεδομένη στιγμή. Η πλατφόρμα έχει σήμερα αξία 1,8 δισ. δολαρίων.

Κι όμως η ιστορία πίσω από την δημιουργία της, είναι άκρως ανατρεπτική. Ο συνιδρυτής του Reddit, Alexis Ohanian, κάποτε δούλευε σε ένα κατάστημα της Pizza Hut. Έπλενε πιάτα. Στην συνέχεια πήρε… προαγωγή και έγινε σερβιτόρος.

«Εκεί έμαθα βασικά όλα όσα έχω ανάγκη να γνωρίζω για την εξυπηρέτηση των πελατών» λέει ο ίδιος μιλώντας στους New York Times.

Στην συνέχεια ξεκίνησε να σπουδάζει Νομικά. Όμως κάπου εκεί αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι δικό του. Έπεισε τον συμφοιτητή του, Steve Huffman, να τον βοηθήσει να οικοδομήσει ένα project με το όνομα “My Mobile Menu”, μια εφαρμογή παραγγελίας φαγητού. Αλλά δεδομένου ότι το iPhone δεν είχε βγει ακόμα εκείνη την εποχή – μιλάμε για το 2005 και το iPhone έκανε το ντεμπούτο του το 2007 – η ιδέα δεν προχώρησε για πολύ.

Η ίδια ομάδα όμως δεν το έβαλε κάτω. Επανήλθε με δεύτερο εγχείρημα. Αυτό ήταν το Reddit. Τον Ιούνιο του 2005. Η πλατφόρμα κέρδισε αρκετούς χρήστες και στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την Condé Nast, στην οποία ανήκει μέχρι σήμερα. Ο Alexis Ohanian τα είχε καταφέρει. Λίγο μετά τα 20 του χρόνια είχε καταφέρει να φτιάξει μια εταιρία και να την πουλήσει. Ο ίδιος εκείνη την περίοδο αποχώρησε από την εταιρία, και επέστρεψε το 2014 ως executive chairman.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =