αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που άφησε τη δουλειά του στα οικονομικά, άνοιξε επιχείρηση που φτιάχνει κρουασάν και σαρώνει

Ο άνθρωπος που άφησε τη δουλειά του στα οικονομικά, άνοιξε επιχείρηση που φτιάχνει κρουασάν και σαρώνει

Ποιος είπε ότι η επαγγελματική επιτυχία μπορεί να έρθει μόνο μέσα σε μεγάλες εταιρίες; Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας εναλλακτικός τίτλος για το παρών κείμενο. Ο Armando Lacayo ακολούθησε την αντίστροφη πορεία. Πριν 27 χρόνια πήγε στις ΗΠΑ, για να σπουδάσει Μαθηματικά στο American University που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον.

Τελείωσε της σπουδές τους και άμεσα, κατάφερε να βρει καλές θέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις. Αρχικά στην εταιρία Salomon Brothers στη Wall Street. Στη συνέχεια έγινε δεκτός στο MIT για να κάνει το μεταπτυχιακό του. Αμέσως μετά, πάλι βρέθηκε σε μεγάλες επιχειρήσεις στη Silicon Valley.

Όμως ήθελε να δημιουργήσει κάτι δικό του, όπως λέει τώρα ο ίδιος. Παρόλο που στην υπάρχουσα δουλειά του αμειβόταν καλά. Και έφτιαξε κάτι που ίσως… να ξάφνιασε πολλούς: ένα κατάστημα που φτιάχνει κρουασάν! Όπως σημειώνει ο Armando Lacayo στο CNBC, η οικογένεια του δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ψωμιού. Ο παππούς του είχε επίσης δημιουργήσει τον δικό του φούρνο πριν πολλά χρόνια.

Όταν στο μυαλό του δημιουργήθηκε η ιδέα για τα κρουασάν, ο ίδιος άρχισε να διαβάζει σχετικά βιβλία τα Σαββατοκύριακα, έτσι ώστε να μπορέσει να παράγει το καλύτερο προϊόν. Κάπως έτσι, φτάνουμε στο 2014, όταν και αποφασίζει ότι μπορεί πλέον να φτιάξει το καλύτερο κρουασάν της πόλης. Δεν ανοίγει όμως δικό του κατάστημα και αποφασίζει αρχικά να δώσει τα γλυκίσματα του σε μια καφετέρια στο Σαν Φρανσίσκο και από εκεί να πωλούνται στους πελάτες. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν πολύ θετική. Και το 2015 αποφασίζει να ανοίξει τον δικό του φούρνο, στην ίδια πόλη.

Αρχικά, στην επιχείρηση εργάζονταν ο ίδιος και άλλοι δύο άνθρωποι, με παραγωγή περίπου 100 κρουασάν την ημέρα. Μέσα σε ένα χρόνο, η παραγωγή είχε τριπλασιαστεί. Στις 10 Αυγούστου του 2016, τον ρισκαδόρο επιχειρηματία περίμενε μια ακόμα χαρούμενη έκπληξη.

«Με κάλεσε στο τηλέφωνο ένας φίλος ουρλιάζοντας. Μου είπε συγχαρητήρια και μου αποκάλυψε ότι το Bon Appetit Magazine, είχε ανακηρύξει το φούρνο μου ως τον καλύτερο στη χώρα» λέει ο Armando Lacayo.

Την επόμενη ημέρα, ουρές από πελάτες περίμεναν έξω από τον φούρνο. Αφού η φήμη του είχε εκτοξευτεί. Η παραγωγή ανέβηκε στα 900 κρουασάν την ημέρα, ενώ για να μπορέσει να καλύψει τη ζήτηση, το κατάστημα έμενε ανοιχτό για περισσότερες ώρες. Ταυτόχρονα, ο Lacayo έκανε προσλήψεις. Με το προσωπικό να φτάνει πλέον τα 10 άτομα.

104089853-interior-600x400Ο επόμενος στόχος για τον ίδιο είναι να δημιουργήσει έναν ολοκληρωμένο φούρνο, που να πουλά πολλά προϊόντα. «Είπα στο πρώην αφεντικό μου, ότι καμιά δουλειά στα οικονομικά δεν ήταν τόσο δύσκολη, όσο η δουλειά που κάνω στο αρτοποιείο», σημειώνει ο επιχειρηματίας. Ενώ παράλληλα τονίζει, ότι δεν επαναπαύεται και θέλει να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα. Αυτός θα παραμένει πάντα ο μεγάλος στόχος του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + nineteen =