αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟριστικό «λουκέτο» για την International Life. Και τώρα; Διαβάστε ποιο είναι το πλάνο

Οριστικό «λουκέτο» για την International Life. Και τώρα; Διαβάστε ποιο είναι το πλάνο

Ανακλήθηκε οριστικά η άδεια λειτουργίας της «International Life» με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας. Η ασφαλιστική βρίσκονταν εδώ και ενάμιση χρόνο στη διαδικασία της εκκαθάρισης και μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου ζωής και υγείας στην Εθνική Ασφαλιστική, ενώ μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου αυτοκινήτου μεταβιβάστηκε στην Interamerican και σε άλλες εταιρείες. Από την ημερομηνία οριστικής ανάκλησης της άδειας λειτουργίας αναστέλλεται η υποχρέωση της επιχείρησης για καταβολή ασφαλισμάτων ή άλλων πληρωτέων παροχών και δεσμεύονται τα περιουσιακά της στοιχεία. Τριάντα ημέρες μετά την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης θεωρούνται αυτοδίκαια λυμένες οι ασφαλιστικές συμβάσεις της.

Οι έχοντες απαιτήσεις αποζημίωσης που προέκυψαν πριν τις 9.2.2017, όπως και απαιτήσεις από καταβληθέντα ασφάλιστρα (το μέρος των καταβληθέντων ασφαλίστρων που αφορά στο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία ανάκλησης έως τη λήξη ισχύος του συμβολαίου), θα ικανοποιηθούν από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής κατόπιν αναγγελίας της απαίτησής τους στον ασφαλιστικό εκκαθαριστή. Οι ασφαλισμένοι στην υπό ασφαλιστική εκκαθάριση, πλέον, επιχείρηση μπορούν να ενημερώνονται από τον δικτυακό τόπο της, καθώς και από υπαλλήλους της εκκαθάρισης στo τηλέφωνο της επιχείρησης και από τον ασφαλιστικό εκκαθαριστή, όπως σημειώνει η Ημερησία.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) τονίζει ότι οι πρώην ασφαλισμένοι της International Life (σε Ζωή-Υγεία και Αυτοκίνητο) καλύφθηκαν σε μεγάλο βαθμό. «Η τοποθέτηση ασφαλιστικού διαχειριστή στις εταιρίες αυτές με απόφαση της αρμόδιας εποπτικής αρχής, είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν σημαντικά οι επιπτώσεις της ανάκλησης λειτουργίας των ανωτέρω εταιριών για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και κυρίως για τους ασφαλισμένους. Στον κλάδο Ζωής η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλιστηρίων συμβολαίων Ζωής και Υγείας μεταφέρθηκε σε άλλη ασφαλιστική εταιρία γεγονός που αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη πρωτίστως για τους ίδιους τους ασφαλισμένους, καθώς διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση των συμβολαίων τους».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + ten =