αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟλοκληρώνεται η επένδυση- γίγας των 300 εκατ. ευρώ της Παπαστράτος

Ολοκληρώνεται η επένδυση- γίγας των 300 εκατ. ευρώ της Παπαστράτος

Ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις (300 εκατ. ευρώ) που δημιούργησε 400 νέες θέσεις εργασίας στη μνημονιακή Ελλάδα. Στις αρχές Φεβρουαρίου, ξεκινά επίσημα η παραγωγή για τα νέα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού IQOS στο εργοστάσιο της «Παπαστράτος», καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα γίνονται οι τελικές δοκιμές των υπερσύγχρονων γραμμών παραγωγής. Το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο αποτελεί παγκοσμίως το τρίτο εργοστάσιο της μητρικής Philip Morris International μετά την Ελβετία και την Ιταλία, για την παραγωγή ράβδων καπνού.

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, στη μονάδα του Ασπροπύργου δημιουργήθηκαν 2 νέες γραμμές επεξεργασίας καπνού και 10 νέες γραμμές παραγωγής Heats με συνολική παραγωγική δυναμικότητα 20 δισ. ράβδων καπνού ετησίως. Η επένδυση είναι ζωτικής σημασίας και για την ελληνική καπνοκαλλιέργεια, καθώς συμβάλλει στη διασφάλιση του μέλλοντος χιλιάδων καπνοκαλλιεργητών. Η Philip Morris International και η «Παπαστράτος» συνεχίζουν να απορροφούν και να εξάγουν σε όλον τον κόσμο ελληνικά καπνά ανατολικού τύπου, τα οποία θα καταλαμβάνουν σημαντικό ποσοστό στο χαρμάνι και των νέων ράβδων καπνού.

Σημειώνεται ότι από το 2003 που η Philip Morris International απέκτησε την «Παπαστράτος» έχουν ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και με τη νέα επένδυση το συνολικό ύψος της φθάνει το 1 δισ. ευρώ.

Η επένδυση αυτή των 300 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει η μητρική Philip Morris International (PMI) και η «Παπαστράτος» για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Ιάκωβο Καργαρώτο, το μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην αγορά το IQOS έχει αποκτήσει φανατικό κοινό, το οποίο αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Ο στόχος είναι να αντικαταστήσει πλήρως τα συμβατικά τσιγάρα το συντομότερο δυνατόν.

Το νέο προϊόν έχει ήδη παρουσία σε όλη σχεδόν την Ελλάδα με αποκλειστικά καταστήματα IQOS, μέσω του δικτύου καταστημάτων Public αλλά με ένα online κατάστημα. Αναφορικά με το IQOS, αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν θερμαίνει χωρίς να καίει, τον καπνό, σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας.

Σημειώνεται ότι η Philip Morris International έχει δεσμευθεί να αναπτύξει προϊόντα μειωμένου κινδύνου και από το 2008 έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. δολ. στην ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου από καινοτόμα προϊόντα που έχουν σκοπό να αναπαράγουν τις αισθητηριακές και γευστικές ιδιότητες του τσιγάρου, παράγοντας ένα αερόλυμα που θα είναι σημαντικά λιγότερο βλαβερό από τον καπνό του τσιγάρου. Η συγκεκριμένη, μοναδική στο είδος της, τεχνολογία αναπτύχθηκε από το Κέντρο Ερευνας και Ανάπτυξης (R&D) της PMI στην Ελβετία. Το IQOS κυκλοφορεί σε περισσότερες από 20 χώρες και έως το τέλος του 2017 εκτιμάται ότι είχε κυκλοφορήσει σε 30-35 χώρες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =