αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι tech leaders είναι ενάντια στον Donald Trump για το «μπλόκο» στους πρόσφυγες

Οι tech leaders είναι ενάντια στον Donald Trump για το «μπλόκο» στους πρόσφυγες

Αναβρασμός επικρατεί στις ΗΠΑ, μετά την εφαρμογή της απόφασης του Donald Trump, η οποία προβλέπει ότι οι πρόσφυγες που φτάνουν στα αεροδρόμια θα «μπλοκάρονται» και δεν θα εισέρχονται στην χώρα. Παράλληλα, ξεκίνησε να ισχύει το προσωρινό κλείσιμο των συνόρων σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών.

Όλα αυτά με στόχο, όπως υποστηρίζει ο Trump, να αποτραπεί η είσοδος ισλαμιστών τρομοκρατών. Η κινήσεις του νέου Αμερικανού προέδρου έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και μεταξύ των tech leaders, οι οποίοι με δηλώσεις τους -άλλες πιο αιχμηρές και άλλες πιο ήπιες- εκφράζουν την αντίθεση τους στην στρατηγική του Trump. Το It’s Possible συνέλεξε τις πιο χαρακτηριστικές από αυτές.

«Σε όλη την ιστορία μας, η Lyft έχει εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσει μια κοινότητα πολυπολιτισμική και με σωστή συνείδηση. Όπου όλοι οι επιβάτες και οι οδηγοί θα αισθάνονται ευπρόσδεκτοι. Η απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε άτομα συγκεκριμένης θρησκείας, είναι αντίθεση στη Lyft αλλά και στις αξίες του έθνους μας» τόνισε ο CEO της Lyft, Logan Green.

Για μια «πολύ θλιβερή εβδομάδα» μίλησε ο ιδρυτής της γνωστής πλατφόρμας Netflix, Reed Hastings. Όπως σημείωσε σε ανάρτηση του στο Facebook, «οι ενέργειες του Trump πληγώνουν τους εργαζομένους του Netflix σε όλο τον κόσμο. Και είναι τόσο μη- Αμερικανικές που μας πονούν όλους. Η δράσεις αυτές, θα κάνουν την Αμερική λιγότερο ασφαλή (λόγω μίσους και απώλειας συμμάχων) και όχι ασφαλέστερη».

«Δεν είναι μια πολιτική που υποστηρίζουμε», τόνισε ο CEO της Apple, Tim Cook, σε σημείωμα του προς του εργαζομένους του. Υπογραμμίζοντας, ότι η εταιρία θα έρθει σε επαφή με τον Λευκό Οίκο για να εκφράσει τη διαμαρτυρία της.

Έκκληση για τερματισμό της απαγόρευσης έκανε μέσω Twitter και ο CEO του «γίγαντα» SalesForce, Mark Benioff. «Είμαστε όλοι αδέρφια» τόνισε από την πλευρά του ο CEO του Slack, Stewart Butterfield, ρίχνοντας τα «βέλη» του στον Donald Trump. Εξηγώντας ότι οι παππούδες του, κάποτε ήρθαν ως πρόσφυγες στις ΗΠΑ.

Έτοιμος να δράσει, δείχνει ο ιδρυτής της Uber, Travis Kalanick. Όπως σημείωσε ο ίδιος σε ανάρτηση του στο Facebook, η εταιρία δεσμεύεται να αποζημιώσει όσους οδηγούς της έχουν «κολλήσει» στο εξωτερικό λόγω της απαγόρευσης. Ενώ όπως τόνισε, η αποφάσεις αυτές θα βλάψουν πολλούς αθώους ανθρώπους. Ο Mr Uber, όπως είπε, θα επισημάνει τις ενστάσεις του στο πρώτο meeting (την ερχόμενη Παρασκευή) της business advisory group την οποία δημιούργησε ο ίδιος ο Donald Trump.

Δωρεάν στέγη σε όσους «μπλοκάρονται» από τις αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου, προσφέρει η Airbnb. Ο CEO της εταιρίας, Brian Chesky, καταδίκασε τις πρόσφατες αποφάσεις των τελευταίων και τόνισε ότι η Airbnb «θα σταθεί δίπλα σε όσους επηρεάζονται».

«Ανησυχούμε για τα νέα μέτρα που λαμβάνονται στις ΗΠΑ. Είναι πιθανό να επιβληθούν περιορισμοί σε πολλούς εργαζομένους της Google και στις οικογένειες τους» τόνισε ο CEO της Google, Sundar Pichai. Σημειώνεται, ότι παραδοσιακά η Google είναι ένας από τους πιο πολυπολιτισμικούς τεχνολογικούς γίγαντες και πιθανότατα θα έχει και «εσωτερικά» προβλήματα από τις ενέργειες του Trump.

Την ξεκάθαρη αντίθεση του εξέφρασε επίσης ο CEO της Tesla, Elon Musk. Τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πολλοί άνθρωποι από αυτούς που επηρεάζονται αρνητικά από αυτή την πολιτική, είναι υποστηρικτές των ΗΠΑ». Από τις αιχμηρές δηλώσεις δηλώσεις δεν θα μπορούσε να λείπει και ο συνιδρυτής του Twitter, Jack Dorsey, ο οποίος είπε ότι είναι αντίθετος με τέτοιες τακτικές. Ενώ σημείωσε ότι αντί για μπλόκα, θα «μπορούσαμε να επωφεληθούμε από όσα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες φέρνουν στις ΗΠΑ».

Και μη ξεχνάμε και την μακρά ανάρτηση του Mark Zuckerberg στο Facebook. Ο οποίος δηλώνει ανήσυχος για τις ενέργειες του Donald Trump. «Πρέπει να κρατήσουμε της πόρτες μας ανοιχτές στους πρόσφυγες και όσους έχουν ανάγκη» τόνισε μεταξύ άλλων ο ιδρυτής του Facebook.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =