αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι startups είναι το καλύτερο μέρος για να εργαστούν οι γυναίκες

Οι startups είναι το καλύτερο μέρος για να εργαστούν οι γυναίκες

Ένα ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύεται στο αμερικανικό site Entrepreneur.com και μιλά για το πως δραστηριοποιούνται οι γυναίκες επιχειρηματικά. Τι λένε οι αριθμοί, ποια είναι τα επιτεύγματα των γυναικών στην επιχειρηματικότητα, αλλά και ποια η αντιμετώπιση από τα media; Στο επίκεντρο οι startups, που όπως φαίνεται είναι ένα ιδανικό μέρος για αν δουλεύουν οι γυναίκες.

«Έρευνες έχουν δείξει ότι οι επιχειρήσεις που έχουν στα Διοικητικά Συμβούλια τους περισσότερες γυναίκες, καταγράφουν μεγαλύτερη ανάπτυξη» σημειώνεται στο άρθρο που υπογράφει η ιδρύτρια της εταιρίας The Big know, Allison Gage. Μιας αμερικανικής εταιρίας που τον περασμένο Ιανουάριο «σήκωσε» 3 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση.

«Αρκετές φορές, τα media αναφέρονται με αρνητικό τρόπο στις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στην επιχειρηματικότητα και τις startups» λέει η ίδια.

«Όντως χρειάζεται να γίνει ακόμα περισσότερη πρόοδος. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι πολλές γυναίκες καταγράφουν τις δικές τους επιτυχίες στον κόσμο των startups» συμπληρώνει.

Οι καινοτόμες επιχειρήσεις είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσεις μια καριέρα. Το 2009 το ποσοστό των startups που έλαβαν χρηματοδότηση, έχοντας έστω μια γυναίκα ανάμεσα στους ιδρυτές τους, ήταν στο 9%. Το 2014, το αντίστοιχο ποσοστό έφτασε στο 18%.

Όπως αναφέρει η Allison Gage, στις startups υπάρχουν συνήθως πολύ πιο «μοντέρνα» μυαλά. Έτσι, είναι πιο εύκολο για μια γυναίκα να αναρριχηθεί, αν πραγματικά το αξίζει. Είναι μια ευκαιρία για τις γυναίκες, να διαμορφώσουν ένα διαφορετικό τοπίο. Να είναι μια σημαντική φωνή, μέσα στον κόσμο της επιχειρηματικότητα. Και να έχουν ακόμα πιο ενεργό ρόλο.

«Οι startups είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δουλεύουν οι γυναίκες. Και το μέλος προβλέπεται ακόμα πιο φωτεινό» καταλήγει η Allison Gage.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + thirteen =