αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι mobile εφαρμογές που συγκέντρωσαν τεράστια έσοδα μέσα στο 2016

Οι mobile εφαρμογές που συγκέντρωσαν τεράστια έσοδα μέσα στο 2016

Για ακόμα μία χρονιά καταγράφεται σημαντική αύξηση στα downloads εφαρμογών, τα οποία ξεπέρασαν τα 90 δισ. μέσα στο 2016 συνδυαστικά στις δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες Android και iOS. Σύμφωνα με την ανάλυση της App Annie, η αύξηση είναι της τάξεως του 15% σε σύγκριση με το 2015 και ο συνολικός τζίρος ξεπέρασε τα $89 δισ. Παράλληλα, οι χρήστες ξόδεψαν 900 δισ. ώρες επάνω στις εφαρμογές, ποσοστό που αυξήθηκε κατά 20%.

Σημειώνεται ότι ο πραγματικός συνολικός τζίρος για τα iOS και Android είναι περίπου $127 δισ., μιας και οι Google και Apple κρατούν το 30% των χρημάτων που ξοδεύονται. Πάντως, στα $89 δισ. των developers συμπεριλαμβάνονται οι αγορές εντός των εφαρμογών (in-app purchases) και οι πωλήσεις σε third-party καταστήματα εφαρμογών Android (π.χ. Amazon), όπως σημειώνει το Techgear.gr.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα παιχνίδια κέρδισαν το 75% του συνολικού τζίρου στο iOS και το 90% στο Android OS με την πρώτη πεντάδα να έχει ως εξής:

Mobile Strike
Clash of Clans
Pokemon Go
Game of War: Fire Age
Clash Royale

Από τις υπόλοιπες εφαρμογές, οι 5 πρώτες σε έσοδα ήταν οι

Spotify
Line
Netflix
Tinder
HBO Now

Σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία από την αναφορά της App Annie αξίζει να σημειωθεί η τεράστια αύξηση στα downloads εφαρμογών στις αναπτυσσόμενες αγορές, όπως είναι αυτές της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Ινδονησίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =