αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Google πληρώνει τόσο καλά τους μηχανικούς της για τα αυτόνομα οχήματα… που φεύγουν

Η Google πληρώνει τόσο καλά τους μηχανικούς της για τα αυτόνομα οχήματα… που φεύγουν

Η Google έχει επενδύσει πολλά χρήματα για να αναπτύξει τα αυτόνομα οχήματα της. Τώρα, αυτή τη δουλειά την έχει αναλάβει μια ξεχωριστή εταιρία μέσα στον Όμιλο της, που ονομάζεται Waymo. Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως έρχεται τώρα το Bloomberg να κάνει κάποια ομολογουμένως ασυνήθιστες αποκαλύψεις.

Η Google φαίνεται να πληρώνει τόσο καλά τους μηχανικούς και το υπόλοιπο προσωπικό που εργάζεται πάνω στα αυτοκινούμενα οχήματα, που τελικά… αυτοί φεύγουν για άλλες εταιρίες. Κι όμως, το σενάριο είναι πέρα αληθινό.

Ο στόχος της Google φυσικά ήταν ο αντίθετος: Ήθελε να πληρώνει εξ’ αρχής καλά τους εργαζομένους της έτσι ώστε αυτοί να είναι χαρούμενοι και να μη φεύγουν ως «μεταγραφή» σε άλλες εταιρίες που κάνουν παρόμοια projects. Τελικά, οι υπερβολικά μεγάλοι μισθοί, δημιούργησαν τέτοια οικονομική ασφάλεια στους εργαζομένους, που τελικά αποφάσισαν να αποχωρήσουν για να αναζητήσουν νέες προοπτικές. Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο The Verge, στις συμφωνίες συμπεριλαμβάνονταν και μεγάλα μπόνους, τα οποία εισέπραττε το προσωπικό, παρόλο που η Waymo δεν κατέγραφε μεγάλα έσοδα.

Και που κατέληξαν τελικά οι ακριβοπληρωμένοι μηχανικοί; Κάποιοι από αυτούς πήγαν στην εταιρία του Chris Urmson, ο οποίος έφτιαξε μια startup στο ίδιο πεδίο, με συνιδρυτή το πρώην στέλεχος της Tesla, Sterling Anderson. Αρκετοί άλλοι επέλεξαν την Otto- εταιρία που εστιάζει στα αυτόνομα φορτηγά και πλέον είναι μέλος της «οικογένειας» Uber. Ενώ κάποιοι από τους πρώην μηχανικούς της Google, διασκορπίστηκαν σε άλλες εταιρίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =