αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι experts εξηγούν: Αυτά είναι τα 5 tips που θα «φρεσκάρουν» το βιογραφικό σου. Και θα βρεις την επόμενη δουλειά

Οι experts εξηγούν: Αυτά είναι τα 5 tips που θα «φρεσκάρουν» το βιογραφικό σου. Και θα βρεις την επόμενη δουλειά

Σκέφτεσαι να αναζητήσεις την επόμενη επαγγελματική σου ευκαιρία; Αυτή ίσως είναι μια καλή ιδέα, ωστόσο υπάρχει ένα πρόβλημα: Ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπου η ανεργία είναι σε υψηλά επίπεδα, θα βρεις «απέναντι» σου πολλά άλλα βιογραφικά, τα οποία θα αναζητούν την ίδια θέση με εσένα. Αν μπορείς να φτιάξεις ένα βιογραφικό που θα ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα, τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Πως θα το καταφέρεις όμως αυτό; Το αμερικανικό Bustle ρώτησε μερικούς ειδικούς, και αυτοί παρέθεσαν 5 συγκεκριμένα tips. Μπορείς να τα εφαρμόσεις άμεσα.

1# Προσάρμοσε το βιογραφικό σου, στην θέση που σε ενδιαφέρει: Το έχουμε ξανά πει. Δεν είναι πολύ καλή ιδέα να στέλνεις το ίδιο ακριβώς βιογραφικό σε κάθε αγγελία. Κάνε τις κατάλληλες προσαρμογές, για να ταιριάζει αυτό στην θέση που σε ενδιαφέρει κάθε φορά.

2# Ενεργητική φωνή στο cover letter: Χρησιμοποίησε ενεργητική φωνή και όχι παθητική στο cover letter. Δείξε ότι είσαι δυναμικός και ότι είσαι ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει τα πράγματα να συμβούν.

3# Δείξε τις επιτυχίες σου: Και όχι μόνο τα πτυχία. Παρουσίασε τις επιτυχίες που είχες στις προηγούμενες εταιρίες που εργάστηκες. Τα ορόσημα που πέτυχες και την αξία που προσέθεσες στις εταιρίες. Γίνε συγκεκριμένος.

4# Μην βάζεις υπερβολικές πληροφορίες: Η ιδανική έκταση του βιογραφικού σου, είναι περίπου 1 σελίδα. Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να παραθέσεις αυτά που έχουν πραγματική σημασία. Μην δίνεις υπερβολικές πληροφορίες στην άλλη μεριά. Γιατί είναι πιθανό να μην τις διαβάσει καν.

5# Όχι πολλές καλλιτεχνίες: Ειδικά σε εταιρίες που δεν έχουν να κάνουν με το καλλιτεχνικό πεδίο, δεν είναι ιδανικό να τους στείλεις ένα υπερβολικά φαντεζί βιογραφικό. Μείνε στα βασικά χρώματα και σε μια γραμματοσειρά που διαβάζεται εύκολα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − 4 =