αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι Elon Musk, Jeff Bezos και Mark Cuban θεωρούν ότι τα meetings είναι χάσιμο χρόνου

Οι Elon Musk, Jeff Bezos και Mark Cuban θεωρούν ότι τα meetings είναι χάσιμο χρόνου

Είναι βέβαιο ότι έχεις βρεθεί σε εργάσιμη εβδομάδα κατά την οποία τα meetings είναι… περισσότερα από τα tasks που πρέπει να γίνουν. Κάπως έτσι είναι το τοπίο στις περισσότερες εταιρίες. Τα meetings θεωρούνται ως ένας τρόπος για να αυξηθεί η παραγωγικότητα των εργαζομένων. Φαίνεται όμως ότι τις περισσότερες φορές μάλλον «σκοτώνουν» την παραγωγικότητα.

Ο γνωστός businessman και επενδυτής Mark Cuban έχει εκφράσει πολλές φορές την ξεκάθαρη άποψη του, όπως θυμάται το CNBC. Θεωρεί τα meetings χάσιμο χρόνου. «Ο μόνος τρόπος για να με πάρετε σε ένα meeting, είναι να μου κόψετε μια επιταγή», έχει πει. Και το έχει επαναλάβει αρκετές φορές.

Παρόμοια είναι και η άποψη του Elon Musk. Σε πρόσφατο εσωτερικό email που έστειλε στους εργαζομένους της Tesla, του κάλεσαι να αποφεύγουν τα πολλά meetings. Αποκαλώντας τα μάλιστα ως «μάστιγα» για τις μεγάλες εταιρίες.

Ένας ακόμα κορυφαίος επιχειρηματίας που δεν είναι fan των συναντήσεων, είναι ο Jeff Bezos. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon αποφεύγει τις πρώτες πρωινές συνεδριάσεις και επίσης συναντιέται με τους επενδυτές για μόλις έξι ώρες το χρόνο. Είναι γνωστή και η «τακτική με τις δύο πίτσες» που εφαρμόζει. Παρόλο που το συγκεκριμένο σενάριο δεν περιλαμβάνει… πίτσες στο δωμάτιο, είναι ικανό για να τον βοηθήσει στην καθημερινότητα του. Με απλά λόγια, ο ίδιος δεν διοργανώνει meetings ή δεν πάει εκεί, αν «δύο πίτσες» δεν μπορούν να ταΐσουν όλους τους παρευρισκόμενους. Όσο περισσότεροι είναι στο δωμάτιο, τόσο λιγότερο παραγωγικό θα είναι το meeting, όπως εκτιμά ο Bezos. Θέλει λίγες συναντήσεις και μικρές ομάδες να συμμετέχουν σε αυτά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 2 =