αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 7 κινήσεις που πρέπει να κάνει ένας startupper για να «σηκώσει» χρηματοδότηση

Οι 7 κινήσεις που πρέπει να κάνει ένας startupper για να «σηκώσει» χρηματοδότηση

Η χρηματοδότηση είναι ένα από τα βασικά θέματα που υπάρχουν στο μυαλό ενός startupper, ακόμα και από την αρχή της διαδρομής του. Παρόλο που έχουμε δει και παραδείγματα εταιριών που έχουν αναπτυχθεί οργανικά, χωρίς κάποια εξωτερική χρηματοδότηση, σίγουρα το να μπει κάποιος επενδυτής σε μια startup θεωρείται μια αρκετά διαδεδομένη πρακτική.

Σου δείνει τη δυνατότητα να έχεις αρκετά χρήματα στα χέρια σου, έτσι ώστε να τα επενδύσεις εκεί που πρέπει, με στόχο να πας το project σου ένα βήμα παρακάτω. ‘Η πολλά βήματα παρακάτω. Ενώ την ίδια στιγμή, θα έχεις πιθανότατα και συμβουλευτική υποστήριξη από τον επενδυτή, ο οποίος θα σου δώσει κάτι από την εμπειρία του.

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν… και τα αρνητικά σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι σημαντικό, να βρεις έναν επενδυτή, fund ή χρηματοδότη γενικότερα, που θα μοιράζεται το ίδιο όραμα με εσένα για την startup σου. Διότι σε αντίθετη περίπτωση, είναι πιθανό να δημιουργηθούν «τριβές» στην πορεία, σχετικά με αποφάσεις που πρέπει να παρθούν για την εταιρία.

Όμως, τι πρέπει να κάνει τελικά ένας startupper έτσι ώστε να φτάσει στην πολυπόθητη χρηματοδότηση; Το CNBC, ρώτησε 10 νέους επιχειρηματίες που τα έχουν καταφέρει. Και οι απαντήσεις τους, συνοψίζονται στις 7 κινήσεις που ακολουθούν παρακάτω.

1- Μην είστε… απελπισμένοι

2- Να έχετε μια καλή ιστορία να πείτε

3- Αποδείξτε ότι έχετε πελατειακή βάση και πιθανά έσοδα

4- Οι επενδυτές θέλουν αριθμούς, δείξε τους

5- Αναζήτησε συμβούλους, όχι απλά επενδυτές

6- Απέδειξε ότι λύνεις ένα πρόβλημα

7- Να είσαι ο εαυτός σου και ειλικρινής

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =