αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 συνήθειες που έχουν οι «τυχεροί» άνθρωποι (και αποδεικνύουν ότι δεν είναι όλα θέμα τύχης)

Οι 6 συνήθειες που έχουν οι «τυχεροί» άνθρωποι (και αποδεικνύουν ότι δεν είναι όλα θέμα τύχης)

Μερικοί άνθρωποι, φαίνονται σαν να έχουν όλη την τύχη με το μέρος τους. Είναι στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή. Επιλέγονται πάντα για να «τρέξουν» τα μεγάλα projects. Και κάνουν διασυνδέσεις που τους βοηθούν να προχωρήσουν.

Ενώ η τύχη θεωρείται κάτι που δεν μπορεί να ελεγχθεί, στην πραγματικότητα μπορείς να την ελέγξεις και να την αυξήσεις. Αυτό λέει ο Stephen Simpson, συγγραφέας του βιβλίου «Get Lucky Now: The Proven 7 Secrets of Successful People».

«Αν είσαι ανοιχτός στην τύχη, συχνά αυτή θα σε βρει» λέει, ο ίδιος.

Είτε θεωρείται τον εαυτό σας τυχερό, είτε όχι, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε, έτσι ώστε να δημιουργήσετε ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για την εξέλιξη σας. Δείτε παρακάτω τις 6 συνήθειες που έχουν οι «τυχεροί» άνθρωποι, όπως τις παραθέτει το FastCompany.com. Και αποδεικνύουν, ότι… δεν είναι όλα θέμα τύχης.

1- Εργαστείτε για να αυξήσετε τη διαίσθηση σας: «Η διαίσθηση, όπως και κάθε άλλη ικανότητα, μπορεί να βελτιωθεί με την πρακτική» λέει ο Simpson. Μέσω της διαίσθησης, μπορείς να απομονώσεις τις λάθος σκέψεις και συμβουλές, και να χτυπήσεις το πρόβλημα στη ρίζα του. Ένα πράγμα που λένε οι παίχτες του πόκερ, είναι ότι συνήθως η πρώτη σκέψη που έχουν για μια κίνηση, είναι συνήθως και η σωστή.

2- Ορίστε στόχους που μπορείτε να ελέγξετε: Πολλά γράφονται για τον καθορισμό των στόχων. Αλλά ο Simpson λέει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δε επιλέγουν τους σωστούς στόχους. Μην επιλέγετε μακρινούς στόχους, λέει ο ίδιος. Είναι καλύτερο να πας βήμα- βήμα.

3- Επεκτείνετε τον κύκλο σας: Στον επιχειρηματικό κόσμο, όπως στις ταινίες, οι μεγάλες επιτυχίες δημιουργούνται μέσα από τις σχέσεις των ανθρώπων. Βγείτε από τη ρουτίνα σας. Πηγαίνετε σε events και συναντήστε νέους ανθρώπους που ενδεχομένως θα σας δώσουν καθοδήγηση και θα σας βοηθήσουν να εξελιχτείτε γενικότερα.

4- Ανοιχτοί σε ιδέες: Τα μακροπρόθεσμα σχέδια είναι σημαντικά. Ωστόσο, οι «τυχεροί» άνθρωποι είναι πάντα ανοιχτοί σε νέες ιδέες και ευκαιρίες. Αν βλέπεται μόνο μπροστά, τότε θα χάσετε τα πάντα. Να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά. Να ασχολείσται και με δραστηριότητες που δεν έχουν να κάνουν με το project σας. Η καλή ευκαιρία μπορεί αν προκύψει παντού.

5- Μπείτε μέσα στο παιχνίδι: Η ικανότητα να «πολιτικοποιήσετε» την επιτυχία σας, είναι ένας τρόπος για να φτάσετε εκεί. Φτιάχτε ένα πλάνο με τα δεδομένα που έχετε τώρα στα χέρια σας και τι θέλετε να πετύχετε. Εστιάστε στο τώρα.

6- Μετατρέψτε τα αρνητικά σε θετικά: Ανεξάρτητα από το πόσο τυχερός είναι κάποιος, θα πρέπει να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες. Αντί να τα ρίχνετε όλα στην… κακή τύχη, δείτε τα θετικά και εντοπίστε τις ευκαιρίες. «Οι αληθινοί πρωταθλητές στον αθλητισμό, ξεχωρίζουν γιατί μπορούν να μετατρέψουν το πιο αρνητικό σε θετικό» λέει ο Simpson.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + three =