αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να απαντήσεις πριν ξεκινήσεις μια επιχείρηση

Οι 6 ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να απαντήσεις πριν ξεκινήσεις μια επιχείρηση

Πολλές φορές, εστιάζουμε στα επιχειρηματικά success stories. Μεγάλη ανάπτυξη, πολλά χρήματα, αναγνωρισιμότητα. Είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τέτοιες ιστορίες.

Ωστόσο, η επιχειρηματικότητα δεν έχει μόνο τη θετική πλευρά και τη λάμψη. Υπάρχουν δύσκολες στιγμές στη ζωή ενός επιχειρηματίας, ενώ αρκετοί έχουν φτάσει στην απόλυτη αποτυχία, γεμάτοι χρέη. Αυτή ακριβώς την πιο δυσάρεστη πλευρά, αναλύει σε άρθρο του το αμερικανικό inc.com. Ξεκαθαρίζοντας ότι κάποιος πρέπει να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος για το τι θα συναντήσει, μπαίνοντας στον κόσμο της επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, πριν ξεκινήσει τη δική του εταιρία, πρέπει να κάνει 6 ερωτήσεις στον εαυτό του.

1- Πως παίρνεις την κριτική;

Όταν είσαι το αφεντικό, όλοι θέλουν να σου κάνουν κριτική. Και είναι κάπως λογικό, αφού κάθε κίνηση σου επηρεάζει τους υπαλλήλους αλλά και τους πελάτες σου. Κάθε συνάντηση, τηλεφωνική κλήση ή email είναι μια… παράσταση στην οποία πρέπει να συμμετέχεις και με τα λόγια σου να δείξεις ποιες είναι οι προοπτικές της επιχείρησης στο προσεχές μέλλον. Αν δεν λαμβάνεις την κριτική με καλό μάτι, το πιο πιθανό είναι να κουραστείς ψυχολογικά πολύ σύντομα.

2- Πόσα μπράβο χρειάζεσαι;

Ξέρεις ποιος λέει συγχαρητήρια σε έναν επιχειρηματία; Κανένας. Αντίθετα, ως leader της επιχείρησης, θα πρέπει να λες συγχαρητήρια στους εργαζομένους σου όταν χρειάζεται, έτσι ώστε να τους κρατάς σε ανεβασμένη ψυχολογία και να είναι χαρούμενοι. Αυτό μπορεί να ακούγεται εύκολο για κάποιους μήνες. Ωστόσο, σε βάθος χρόνων ίσως έχεις μια φθορά. Όταν για παράδειγμα μετά από μια δύσκολη ημέρα, δεν υπάρχει κανείς εκεί για να σου πει μπράβο.

3- Πως χειρίζεσαι τις συγκρούσεις;

Οι καλύτεροι επιχειρηματίες, εστιάζουν σε μια σύγκρουση έχοντας τον ρόλο… του αμερόληπτου διαιτητή. Ακόμα κι αν η σύγκρουση αφορά τον ίδιο. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. ο leader θα πρέπει επίσης να μην βγάλει προς τα έξω κάποια συμπεριφορά που δείχνει αδυναμία ή είναι συναισθηματική, όπως λέει το inc.com

4- Ποιο είναι το συναισθηματικό IQ σου;

Πρώτα από όλα, μπορείς να «διαβάσεις» τους άλλους ανθρώπους; Και έπειτα, όταν διαπιστώσεις ότι ένας πελάτης ή εργαζόμενος είναι στεναχωρημένος, μπορείς να βάλεις στην άκρη το εγώ σου και να λύσεις το όποιο πρόβλημα; Οι επιχειρήσεις θα ήταν πολύ πιο εύκολες, αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πρέπει να διαχειριστείς. Αλλά αφού τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα, θα πρέπει να είσαι καλός και στο ψυχολογικό κομμάτι για να πετύχεις.

5- Σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα;

Ότι κάνει ένας επιχειρηματίας, θα πρέπει να έχει μακροπρόθεσμο όφελος. Οι αποφάσεις που παίρνονται κάθε ημέρα, θα πρέπει να είναι με το βλέμμα στο μέλλον. Και κάπως έτσι, θα μπορέσει να αναπτυχθεί η επιχείρηση.

6- Τι είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις;

Αν η απάντηση εδώ δεν είναι «τα πάντα», τότε ίσως είναι καλύτερο να μην ξεκινήσεις μια επιχείρηση. Κάποιοι λένε, ότι η επιχειρηματικότητα είναι σαν να κάνεις ιππασία σε μια τίγρη. Πολλές φορές, το ζώο λειτουργεί σαν άλογο και όλα είναι καλά. Όμως κάποιες άλλες, λειτουργεί ως πραγματική τίγρης και μπορεί να σε κατασπαράξει. Υπάρχουν δηλαδή πολλές στιγμές, που πρέπει να αφήσεις ότι άλλο κάνεις, έτσι ώστε να ασχοληθείς με το project σου, για να μην «βουλιάξει».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =