αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 φίλοι που χρειάζεσαι στην επαγγελματική σου διαδρομή (και στην ζωή γενικότερα)

Οι 5 φίλοι που χρειάζεσαι στην επαγγελματική σου διαδρομή (και στην ζωή γενικότερα)

Το περιβάλλον που έχουμε γύρω μας παίζει τον ρόλο του. Μας ωθεί προς τα εμπρός ή μας κρατά στάσιμος, σε αρκετές περιπτώσεις. Η άποψη του business γκουρού, Tim Ferriss, είναι ξεκάθαρη: «Είσαι ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους συνδέεσαι περισσότερο», έχει πει.

Υπάρχει ένας «νόμος των μέσων όρων». Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι το αποτέλεσμα οποιασδήποτε κατάστασης, είναι ο μέσος όρος όλων τον αποτελεσμάτων που περιλαμβάνει αυτή. Κάπως έτσι, είναι και με τους ανθρώπους. Μπορεί να μιλάμε με πολλά άτομα, όμως τα 5 με τα οποία κάνουμε περισσότερο παρέα, είναι αυτά που επηρεάζουν τις αποφάσεις μας και τον τρόπο σκέψης μας.

Τελικά όμως, ποιοι είναι οι φίλοι που χρειάζεσαι στην επαγγελματική σου διαδρομή και στην ζωή γενικότερα; Εδώ είναι 5 τύποι που καλό είναι να τους έχεις κοντά σου. Μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Ο coach: Είναι αυτός που πάντα θα έχει μια καλή συμβουλή. Είναι εκεί στις δύσκολες στιγμές για να σου δώσει ώθηση προς τα εμπρός. Και πάντα πιστεύει στις δυνατότητες σου.

Ο ομοϊδεάτης: Όλοι έχουμε κάποιον φίλο με τον οποίο έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα και την ίδια οπτική για πολλά πράγματα. Είναι αυτός που πάντα θα σε καταλάβει. Πολλές φορές δεν χρειάζεται καν να μιλήσετε- μπορείτε να συνενοηθείτε με ένα βλέμα.

Ο Connector: Έχουμε ξανά πει, ότι το δίκτυο μετράει. Αυτός ο φίλος λοιπόν, ξέρει ανθρώπους μέσα στο πεδίο σου, και μπορεί να σου ανοίξει τις πόρτες που θες.

Ο Mind Opener: Είναι αυτός που θα ανοίξει τους ορίζοντες σου. Θα σου μιλήσει για νέες ευκαιρίες, ιδέες και κουλτούρες. Θα σου στείλει ακόμα και ενδιαφέροντα άρθρα. Ναι, ένα τέτοιο άτομο μπορεί να σε εξελίξει.

Ο νικητής: Έχει κάνει τις δικές του επιτυχίες. Ξέρει πως να συμβουλέψει για να πετύχεις και εσύ τις δικές σου. Μπορεί να σου δώσει πρακτικές συμβουλές, αλλά να βοηθήσει και στο ψυχολογικό κομμάτι και να σου ανεβάσει το ηθικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 17 =