αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι 5 τύποι αρχείων που θα δεις σε κακόβουλα e-mails. Τα βάζουν επισυναπτόμενα

Οι 5 τύποι αρχείων που θα δεις σε κακόβουλα e-mails. Τα βάζουν επισυναπτόμενα

Παρά το γεγονός ότι η ηλεκτρονική πειρατεία αποτελεί την πρωταρχική πηγή κακόβουλου λογισμικού, το spam συνεχίζει να είναι ένας βασικός παράγοντας μόλυνσης και αποτελεί εργαλείο των κυβερνοεγκληματιών, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε χθες η Φινλανδική εταιρεία F-Secure.

Ειδικοί λένε πως ο λόγος για τον οποίο συνεχίζει να υπάρχει τόσος μεγάλος όγκος ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, είναι επειδή ο κόσμος δεν μπορεί να την αναγνωρίσει. Οι χρήστες δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν τα αληθινά emails από τα spam, παρόλο που τα spam emails υπάρχουν εδώ και παραπάνω από 40 χρονιά.

Σύμφωνα με την έρευνα της F-Secure, το ποσοστό των χρηστών που ανοίγει τα κακόβουλα email έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρσι, από 13.4% σε 14.2%.

Με τους Browsers και τα λειτουργικά συστήματα να είναι πιο ασφαλή από ποτέ, απέναντι σε exploit kits και ευπάθειες, οι κυβερνοεγκληματίες έχουν στραφεί στο spam. “Από δείγματα που πήραμε και ερευνήσαμε την Άνοιξη του 2018, 46% των spam emails πρόκειται για dating sites, 23% είναι email με κακόβουλα επισυναπτόμενα αρχεία και 31% περιέχουν διευθύνσεις από κακόβουλα ή παραπλανητικά site.” αναφέρει η F-Secure. Επίσης αναφέρεται ότι το 85% των κακόβουλων επισυναπτόμενων αρχείων στα εν λόγω αποτελούνται από τους εξής τύπους αρχείων: .ZIP, .DOC, .XLS, .PDF και .7Z

Το spam συνεχίζει να υπάρχει με τον ίδιο τρόπο που υπήρχε πριν χρόνια. Δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στον τρόπο συγγραφής ή αποστολής εδώ και χρόνια, και αυτό φαίνεται από την αποδοτικότητα τους οι οποία έχει μειωθεί, παρόλο που το ποσοστό ανοίγματος των email έχει ανέβει. Η τεχνική ακόμα βασίζεται σε μαζική αποστολή εκατοντάδων εκατομμυρίων email, για να καταφέρει να «τραβήξει» εάν μικροσκοπικό ποσοστό χρηστών.

Πηγή: Secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 15 =