αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι (και μπορείς να τις «αντιγράψεις»)

Οι 5 συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι (και μπορείς να τις «αντιγράψεις»)

Είναι πολύ δύσκολο να δώσεις έναν ορισμό στην επιτυχία, γιατί ο καθένας έχει διαφορετική άποψη για αυτή. Για κάποιους είναι συνυφασμένη με την οικογένεια και για άλλους με την καριέρα. Για κάποιους άλλους και με τα δύο. Κάποιοι την κυνηγούν και άλλους τους προσπερνάει. Όλοι μας έχουμε ικανότητες, δυνάμεις, χαρακτηριστικά και προσόντα που αν και μπορούν να μας οδηγήσουν στην επιτυχία, δεν το γνωρίζουμε. Επίσης πολλές φορές συγκρίνουμε τη δική μας επιτυχία με εκείνη των άλλων, με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουμε την ίδια μας την ζωή, καθώς νομίζουμε ότι έχουμε αποτύχει. Αν κι εσύ αναρωτιέσαι αν είσαι ή όχι επιτυχημένος, σκέψου τα εξής:

1.Είσαι επιτυχημένος επειδή συναναστρέφεσαι επιτυχημένα άτομα

Ο Warren Buffett υποστηρίζει ότι τα άτομα που συναναστρέφεσαι σε επηρεάζουν. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να συναναστρέφεσαι άτομα που είναι καλύτερα από εσένα, για να ακολουθήσεις το παράδειγμά τους.

Τα επιτυχημένα άτομα ξέρουν ότι μόνο όταν αποκτάς γνώση και μαθαίνεις από τις συμπεριφορές των γύρω σου μπορείς να γίνεις καλύτερος και πιο επιτυχημένος.

2. Είσαι επιτυχημένος επειδή βοηθάς άλλα άτομα να επιτύχουν

Ο Adam Grant, καθηγητής του Wharton business school και συγγραφέας best seller υποστηρίζει ότι “ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχεις είναι βοηθώντας άλλα άτομα να επιτύχουν” και συνεχίζει λέγοντας πως οι καλύτεροι ηγέτες σκέφτονται πέρα από τον εαυτό τους, γνωρίζοντας ότι το όραμα ή η ιδέα τους έχει επίδραση σε πολλά άτομα.

Όλοι όσοι βάζουν τους άλλους πάνω από τον εαυτό τους και συνηθίσουν να δίνουν παρά να παίρνουν, δημιουργούν κίνητρο, προάγουν την παραγωγικότητα και αισθάνονται υπερήφανοι με τα αποτελέσματα γιατί τα έχουν προκαλέσει οι ίδιοι.

Τα επιτυχημένα άτομα ξέρουν ότι μόνο όταν αποκτάς γνώση και μαθαίνεις από τις συμπεριφορές των γύρω σου μπορείς να γίνεις καλύτερος και πιο επιτυχημένος.

3. Είσαι επιτυχημένος επειδή ξέρεις πώς να επικοινωνείς

Ένας αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά προσόντα που μπορείς να έχεις. Αν έχεις την ικανότητα να επικοινωνήσεις τις ιδέες, τις σκέψεις, τις ανησυχίες, τις επιθυμίες και τα συναισθήματά σου, μπορείς να επιτύχεις σε πολλά επίπεδα. Γιατί μπορείς να διαπραγματευτείς, να επηρεάσεις τους άλλους και να τους κάνεις να συνεργαστούν. Μπορείς δηλαδή να καταφέρεις όλα όσα κάνουν τα επιτυχημένα άτομα.

4. Είσαι επιτυχημένος επειδή αγαπάς αυτό που κάνεις

Όλα τα επιτυχημένα άτομα έχουν έναν σκοπό στη ζωή τους. Κάτι που αγαπούν και τους δίνει δύναμη και κίνητρο να συνεχίσουν. Αν είσαι σε θέση να γνωρίζεις ποια είναι η κινητήριος δύναμή σου, τότε βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο για να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου, όποιοι και αν είναι αυτοί. Ο Tim Cook, CEO της Apple σε συμβουλεύει να κάνεις αυτό που αγαπάς, να βάζεις σε αυτό όλη σου την ενέργεια και απλά να το απολαμβάνεις, ακόμα και αν τα οφέλη είναι μικρά.

Σε πρόσφατη ομιλία του σε φοιτητές του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης δήλωσε ότι “η συμβουλή μου σε όλους εσάς είναι να μην δουλεύετε για τα χρήματα- αυτό θα σας καταβάλει ή θα σας κάνει να αισθάνεστε ότι δεν βγάζετε ποτέ αρκετά και δεν θα είστε ποτέ ευτυχισμένοι”.

Όλα τα επιτυχημένα άτομα έχουν έναν σκοπό στη ζωή τους. Κάτι που αγαπούν και τους δίνει δύναμη και κίνητρο να συνεχίσουν.

5. Είσαι επιτυχημένος επειδή ξέρεις ότι η ζωή έχει να κάνει με το ταξίδι, όχι με τον προορισμό

Τα επιτυχημένα άτομα δεν τα παρατάνε εύκολα. Όταν βρίσκονται σε αδιέξοδο, δεν γκρινιάζουν γιατί ξέρουν ότι ακόμα και αυτό είναι μέρος του ταξιδιού που θα τους οδηγήσει στη γνώση και την εξέλιξη.

Έχουν την ικανότητα να βλέπουν πέρα από τις δύσκολες στιγμές, να μην απογοητεύονται και να προετοιμάζονται για την επόμενη πρόκληση με αποφασιστικότητα. Έχουν γύρω τους άτομα που τους στηρίζουν γιατί εμπιστεύονται το όραμά τους και γιορτάζουν κάθε τους νίκη, μικρή ή μεγάλη. Ξέρουν ότι η ευτυχία κρύβεται στα μικρά πράγματα, και προσπαθούν ξανά και ξανά.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − eighteen =