αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 κινήσεις για να κρατήσεις την startup σου «on track» (αλλιώς, μάλλον δεν θα αποφύγεις… τον εκτροχιασμό)

Οι 5 κινήσεις για να κρατήσεις την startup σου «on track» (αλλιώς, μάλλον δεν θα αποφύγεις… τον εκτροχιασμό)

Ωραία, είχες την «καταπληκτική ιδέα», την έκανες πράξη και τώρα έχει ξεκινήσει η δουλειά. Φυσικά, αυτή είναι μόνο η αρχή του δρόμου. Η επιτυχία δεν θεωρείται δεδομένη (σκέψου ότι περίπου 8 στις 10 startups αποτυγχάνουν), και τώρα πρέπει να κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις, έτσι ώστε να κρατήσεις την νέα επιχείρηση σου στις σωστές «ράγες».

Στην πράξη όμως, τι πρέπει να κάνεις ακριβώς; Το αμερικανικό Entrepreneur.com, παραθέτει τις 5 κινήσεις, για να κρατήσεις την startup σου «on track».

1- Γράψε τις προτεραιότητες σου: Δημιούργησε ένα σύνολο στόχων και κατέγραψε το. Είναι σίγουρο ότι πολλά πράγματα θα στριφογυρίζουν στο μυαλό σου. Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε τα πιο σημαντικά tasks, και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσεις στο καθένα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί.

2- Εστίαση: Πρέπει να εστιάσεις στα πιο σημαντικά πράγματα. Σε ένα την φορά. Μην πας να τα κάνεις όλα μαζί. Δεν μπορείς να δουλέψεις με επιτυχία σε 17 πράγματα ταυτόχρονα. Είναι μάλιστα καλύτερο να ολοκληρώσεις π.χ. 3 tasks, από το να πας να δουλέψεις σε 17 και τελικά να τα αφήσεις μισοτελειωμένα.

3- Δες τον πυρήνα της επιχείρησης: Συχνά, οι νέοι επιχειρηματίες ακούνε την συμβουλή «Πρώτα πούλα κάτι. Απέδειξε ότι το προϊόν σου και το business πλάνο σου, δουλεύουν». Πιθανότατα δεν θα το κάνεις σωστά με την πρώτη φορά. Πάρε feedback. Και σιγά- σιγά χτίσε τον πυρήνα της επιχείρησης σου, έτσι ώστε να έχεις και έσοδα.

4- Δούλεψε για το μέλλον: Ενώ εργάζεσαι για το «τώρα», δεν θα πρέπει να ξεχνάς το μέλλον. Δες ποιες μπορεί να είναι οι ανάγκες σου. Να προσλάβεις ίσως περισσότερους ανθρώπους; Να μάθεις νέες δεξιότητες; Κατέγραψε τα όλα στο χαρτί που έχεις τους στόχους. Βεβαιώσου ότι προετοιμάζεσαι για την μακροπρόθεσμη επιτυχία.

5- Κάνε outsource τις δευτερεύουσες εργασίες: Αν δεν μπορείς να προλάβεις τα πάντα που έχεις γράψει στην to-do λίστα σου, τότε θα πρέπει να αναθέσεις μερικές εργασίες σε εξωτερικούς συνεργάτες. Εδώ βέβαια πρέπει να σκεφτείς, ποια είναι η αξία του επιπλέον χρόνου που θα κερδίσεις, και ποιο είναι το χρηματικό κόστος για να γίνουν outsource οι εν λόγω εργασίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 7 =