αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να γίνει η ομάδα σου πιο δημιουργική

Οι 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να γίνει η ομάδα σου πιο δημιουργική

Σε κάθε είδος δουλειάς υπάρχει πάντα χώρος για δημιουργικότητα και καινοτομία. Πέρα από τη θεωρία, υπάρχουν και πρακτικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις ως leader, έτσι ώστε η ομάδα σου να γίνει πιο δημιουργική. Αυτό ακριβώς το θέμα πιάνει το αμερικανικό Entrepreneur.com και παραθέτει τις 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, έτσι ώστε να γίνουν οι εργαζόμενοι σου πιο δημιουργικοί. Δεν είναι τόσο δύσκολο τελικά.

1- Προσέλαβε διαφορετικούς ανθρώπους: Διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικό υπόβαθρο, βλέπουν τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία. Έτσι, όταν πρέπει να βρεθεί η λύση για κάτι, φέρνουν διαφορετικές λύσεις. Αν θέλεις να έχεις πολλές λύσεις στα χέρια σου, προσέλαβε διαφορετικούς ανθρώπους.

2- Βγείτε όλοι μαζί από το γραφείο: Ναι, πάρε την ομάδα σου και πηγαίνετε για μια συνάντηση και brainstorming έξω από το γραφείο. Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά. Μπορεί να είναι στο κοντινό πάρκο ή την απέναντι καφετέρια. Εκεί όλοι θα είναι πιο χαλαροί και πιθανόν θα βγάλουν περισσότερες ιδέες προς τα έξω.

3- Ένας χώρος καθιστικού: Είναι καλό να έχεις στο γραφείο έναν ανοιχτό χώρο, στο οποίο οι ομάδες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν και να κάθονται όλες μαζί. Η επικοινωνία μεταξύ όλων των μελών είναι σημαντική για μια εταιρία.

4- Stand-up meetings: Δοκίμασε να κάνεις συναντήσεις στις οποίες είστε όλοι μαζεμένοι όρθιοι. Τότε το μυαλό είναι πιο επικεντρωμένο στο θέμα, αφού δεν αποσπάσαι σε υπολογιστές και τηλέφωνα. Επίσης, έτσι ο χρόνος των meetings γίνεται μικρότερος και μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον επιπλέον χρόνο για κάτι άλλο.

5- Να έχεις ένα «δωμάτιο έμπνευσης» στο γραφείο: Φτιάξε μια διαφορετική αίθουσα στο γραφείο. Εκεί θα μπορεί να πάει κάποιος υπάλληλος για να κάνει διάλειμμα ή για να βρει έμπνευση και να συγκεντρωθεί για ένα θέμα. Είναι ακόμα καλύτερο, το συγκεκριμένο δωμάτιο να είναι σχεδιασμένο με πρωτοποριακό τρόπο, έτσι ώστε να βγάζει ακόμα μεγαλύτερη δημιουργικότητα σε όσους πάνε εκεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 13 =