αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 «κόκκινες γραμμές» που βάζουν οι σπουδαίοι leaders

Οι 4 «κόκκινες γραμμές» που βάζουν οι σπουδαίοι leaders

Ανεξάρτητα από το πόσα βιβλία ή άρθρα διαβάζεις σχετικά με αυτό που ονομάζουμε leadership, ένα είναι σίγουρο: Αν θέλεις να γίνεις μεγάλος leader, πρέπει να βάζεις τα όρια σου. Σε όλα τα επίπεδα. Είναι άλλωστε γνωστή η ιστορία της Arianna Huffington, η οποία έχει δηλώσει ότι έφτασε στο burnout, ακριβώς επειδή δεν έβαζε όρια σχετικά με την εργασία της. Και από τότε προσπαθεί να επικοινωνεί όλο και περισσότερο, ότι χρειάζεται να κρατιέται μια ισορροπία στην ζωή μας.

Το inc.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Και παραθέτει τα 4 όρια που πρέπει να βάζει κάποιος στην ζωή του. Έτσι ώστε να γίνει ένας μεγάλος leader.

1# Χρονικά όρια: Μην είσαι πάντα διαθέσιμος. Βάλε τα δικά σου χρονικά όρια στην δουλειά. Ειδικά στην digital εποχή που ζούμε, είναι συνηθισμένο να έρχονται emails… μέχρι το βράδυ. Και να «τρώνε» πολύ από τον χρόνο σου. Κανε πρώτα τις σημαντικές εργασίες, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν. Και να ξέρεις πως ότι μένει πίσω δεν θα σε «πλήξει» ακόμα και αν δεν ολοκληρωθεί.

2# Οικονομικά όρια: Αν έχεις μια επιχείρηση, δεν μετράει μόνο να κάνεις την φθηνότερη προσφορά προς τον πελάτη. Πρέπει να εργαστείς έτσι ώστε να παρέχεις τις καλύτερες υπηρεσίες. Άρα μην στοχεύεις στο να παρέχεις υπηρεσίες μόνο με χαμηλό κόστος ή δωρεάν.

3# Όρια στα social media: Μήπως βλέπεις πολλές ενημερώσεις στα social media σου; Τότε ήρθε η ώρα να περιορίσεις τον χρόνο που περνάς εκεί. Καθόρισε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, μέσα στα οποία θα διαχειρίζεσαι τα social media σου.

4# Ελεύθερος χρόνος: Κάνε ξεκάθαρο στον εαυτό σου ότι πρέπει να περνάς χρόνο με φίλους και οικογένεια. Είναι ο χρόνος που θα σου επιτρέψει να καθαρίσεις το μυαλό σου, να χαλαρώσεις και να παραμείνεις παραγωγικός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − eight =