αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 κινήσεις που κάνει ο Elon Musk για να γίνουν σωστά οι διακοπές (χωρίς να διαλυθεί η εταιρία)

Οι 4 κινήσεις που κάνει ο Elon Musk για να γίνουν σωστά οι διακοπές (χωρίς να διαλυθεί η εταιρία)

Ο Elon Musk είναι από τους ανθρώπους που εργάζονται πολύ. Πάρα πολύ. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, δουλεύει περίπου 100 ώρες την εβδομάδα. Τι κάνει όμως το καλοκαίρι; Πάει διακοπές; Και αν ναι, σε ποιανού τα «χέρια» αφήνει τις επιχειρήσεις του;

Η αλήθεια είναι, ότι τα περισσότερα από τα προηγούμενα χρόνια, ο γνωστός businessman δεν πήγε διακοπές. Το 2015 παραδέχτηκε ότι από την ίδρυση της SpaceX (2002) και μετά, είχε πάει μόνο 2 εβδομάδες διακοπές. Μάλιστα, σε μια από αυτές τις εβδομάδες, εξεράγει ένας πύραυλος της εταιρίας. Χαριτολογώντας, είπε ότι το μάθημα ήταν «να μην μένεις μια εβδομάδα εκτός».

Παρά το φορτωμένο πρόγραμμα και τα απρόοπτα, πλέον ο Musk ξεκλέβει μερικές ημέρες το καλοκαίρι για να μείνει μακριά από τις εταιρίες του και να κάνεις διακοπές. Αλλά δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Όπως σημειώνει το inc.com κάνει 4 συγκεκριμένα πράγματα.

1- Δημιούργησε μια ομάδα που να σου δίνει σιγουριά: Είναι δύσκολο αν φύγεις από την εταιρίας σου και να χαλαρώσεις πλήρως, αν η ομάδα που αφήνεις πίσω δεν σου εμπνέει σιγουριά. Όπως είχε πει το 2015 ο Musk, προτεραιότητα του ήταν να φτιάξει μια δυνατή ομάδα που θα μπορεί να «τρέχει» και μόνη της. Μάλλον τα έχει καταφέρει καλά, αφού από τότε έχει πάει διακοπές σε μέρη όπως το Μαϊάμι, το Λονδίνο και η Αυστραλία.

2- Πήγαινε διακοπές κάπου εκπληκτικά: Είναι σημαντικό να περνάς καλά στις διακοπές σου, έτσι ώστε το μυαλό να μην γυρνά στην εργασία. Το ίδιο κάνει και ο Musk ο οποίος πολλές φορές κάνει extreme sports στις διακοπές του. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι όταν κάνετε κάτι καινούργιο στις διακοπές σας, λόγω της μάθησης, ο εγκέφαλος μένει συγκεντρωμένος εκεί και… δεν γυρνά στην εταιρία.

3- Αποσυνδέσου πλήρως: Το 2008 η Tesla πέρασε δύσκολα οικονομικά. Και τα επόμενα χρόνια ο Musk, όπως έχει πει ο ίδιος, έκανε διακοπές σε στιλ… «email με θέα». Τα τελευταία χρόνια οι εταιρίες του πάνε πολύ καλά, και έτσι καταφέρνει συνήθως να αποσυνδεθεί πλήρως κατά τη διάρκεια της άδειας του. Κάτι το οποίο είναι πολύ χρήσιμο.

4- Αν δεν μπορείς με τίποτα να «φύγεις από τη δουλειά», βάλε την μέσα στις διακοπές: Και ενώ παραπάνω ο Musk λέει ότι είναι καλό να «αποσυνδέεσαι» πλήρως, αρκετές φορές έχει βάλει δουλειές μέσα στις διακοπές του. Όταν είχε πάει στην Αυστραλία με την σύντροφο του και τους γιους του, δεν ξόδεψε όλο το χρόνο… για πάρτι. Κινηματογράφησε τη superhero movie Aquaman. Επίσης, πρόσφατα υποσχέθηκε ότι στην Αυστραλία θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη μπαταρία λιθίου. Δεν είναι παράξενο, να πήγε εκεί λίγο πριν, για να σφραγήσει τη συμφωνία…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =