αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 βασικοί λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν μια startup στην συντριβή: 14 διεθνείς accelerators δίνουν τις απαντήσεις

Οι 4 βασικοί λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν μια startup στην συντριβή: 14 διεθνείς accelerators δίνουν τις απαντήσεις

Είναι κοινή παραδοχή, ότι περίπου 8 στις 10 startups αποτυγχάνουν. Και τερματίζουν την λειτουργία τους πολύ σύντομα. Ναι, αλλά γιατί; Ποιοι είναι, δηλαδή, οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να οδηγηθεί μια startup στην συντριβή; Σίγουρα είναι μια μεγάλη συζήτηση. Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο.

Όμως μια έρευνα που παρουσιάζει το αμερικανικό Entrepreneur.com, κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Στην εν λόγω έρευνα, συμμετείχαν ομιλητές, σύμβουλοι και coaches από 14 επιχειρηματικούς accelerators σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν από διάφορα μέρη της Γης, είναι εντυπωσιακό ότι τελικά κατέληξαν σε 4 βασικούς λόγους για τους οποίους μπορεί νια startup να αποτύχει.

1# Ανεπαρκές testing: Αυτός είναι ο Νο1 λόγος αποτυχίας, σύμφωνα με την έρευνα. Έχει επίσης αρκετά παρακλάδια. Όπως το να μην ξεκινά κάποιος την προσπάθεια του καν, να μην κατανοεί τον τρόπο πρόσβασης στην αγορά και να μην κατανοεί τους φραγμούς εισόδου.

2# Μη δεμένη ομάδα: Η δεύτερη πιο συχνή απάντηση. Φαίνεται πως όταν τα μέλη μιας ομάδας δεν μπορούν να συνεργαστούν, τότε το project οδηγείται στην αποτυχία. Πρέπει τα μέλη της ομάδας και οι ιδρυτές, να έχουν τα κατάλληλα σύνολα δεξιοτήτων, έτσι ώστε να μπορέσουν όλοι μαζί να ξεπεράσουν τα εμπόδια.

3# Έλλειψη επιμονής: Ένα στοιχείο για το οποίο έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες στον κόσμο, έφτασαν στην επιτυχία μετά από μεγάλη επιμονή. Χρειάζεται να κάνεις σωστή στρατηγική, έτσι ώστε να μην χάσεις την ενέργεια σου και τα οικονομικά σου αποθέματα. Μην ξεχνάς: Έχεις μπροστά έναν μαραθώνιο.

4# Μερικοί άλλοι λόγοι: Στην έρευνα προέκυψαν και μερικοί άλλοι λόγοι, που επίσης «έπαιξαν» πολύ στις απαντήσεις. Μερικοί αό αυτούς είναι η απληστία, η απουσία κατάλληλων εργαλείων και reports, και αδυναμία στις πωλήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =