αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 2 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να αυξήσεις αμέσως τη συγκέντρωση σου (στα σωστά πράγματα)

Οι 2 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να αυξήσεις αμέσως τη συγκέντρωση σου (στα σωστά πράγματα)

Ξεκινάς την ημέρα έτοιμος να αντιμετωπίσεις τα πολλά tasks που έχεις μπροστά σου. Πολύ γρήγορα όμως, καταλήγεις… να ασχολείσαι με άλλα πράγματα. Και τελικά η σημαντική δουλειά μένει πίσω. Μάλλον σου έχει τύχει και εσένα πολλές φορές. Πάντα κάτι θα σου αποσπάσει την προσοχή. Ένας άνθρωπος. μια συνάντηση, ένα τηλεφώνημα, η γάτα σου.

Βέβαια, είναι πιθανό να κατηγορήσεις… όλα αυτά τα πράγματα που σου αποσπούν την προσοχή. Αλλά στην πραγματικότητα τίποτα δεν μπορεί να σε αποσπάσει, αν δεν δώσεις την άδεια σου. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που δεν είσαι συγκεντρωμένος, δίνεις την άδεια σε κάποιον άλλο να μπει στο μυαλό σου.

Αυτό είναι λίγο τρομακτικό ε; Αλλά είναι η αλήθεια.

Η ζωή σου δεν ωφελείται από κουτσομπολιά, κοιτάζοντας το Instagram 439 φορές την ημέρα ή βλέποντας 49 βίντεο του YouTube. Και τι μπορείς να κάνεις για να εστιάζεις στα σωστά πράγματα; Το Thrive Global παραθέτει 2 tips.

1# Βγάλε πράγματα εκτός: Κάθε μέρα, συσσωρεύουμε πράγματα. Όχι μόνο υλικά ή συναντήσεις. Συσσωρεύουμε ιδέες. Έχετε σκεφτεί ποτέ κάτι τέτοιο; Είμαστε εκτεθειμένοι σε τόσες πολλές ιδέες, και υιοθετούμε κάποιες από αυτές και τις κάνουμε δικές μας. Εδώ όμως υπάρχει ένα πρόβλημα: Όλο αυτό σου τρώει πολύ χρόνο. Βρες τις ιδέες που κάνουν την ζωή σου καλύτερη και πιο απλή. Εστίασε σε αυτές και βγάλε τις άλλες εκτός.

2# Σκέψου την επιτυχία του παρελθόντος: Η σκέψη για την επιτυχία του παρελθόντος διεγείρει την παραγωγή σεροτονίνης, ενός χημικού νεύρου που παράγουν τα κύτταρα μας. Η σεροτονίνη είναι το βασικό χημικό που επηρεάζει κάθε μέρος του σώματός σας. Η σεροτονίνη διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στις σωματικές μας λειτουργίες. Βοηθά επίσης στη μείωση της κατάθλιψης, στη σταθεροποίηση της διάθεσης, στον έλεγχο του ύπνου και στη ρύθμιση του άγχους. Όταν η δραστηριότητά της σεροτονίνης μειώνεται, μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη εστίασης μακροπρόθεσμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 13 =