αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 10 χώρες που θα παρουσιάσουν τη μεγαλύτερη αύξηση σε business travelers. Και είναι μέσα η Ελλάδα!

Οι 10 χώρες που θα παρουσιάσουν τη μεγαλύτερη αύξηση σε business travelers. Και είναι μέσα η Ελλάδα!

Οι business travellers αποτελούν ένα τεράστιο μέγεθος στον παγκόσμιο τουρισμό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια αγορά συνολικής αξίας 1,2 τρισ. δολαρίων και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,7% μέσα στην επόμενη δεκαετία. Στα πλαίσια του World Travel & Tourism Council Global Summit, που έγινε στην Μπανγκόκ αυτό το μήνα, παρουσιάστηκε μια ενδιαφέρουσα έρευνα, με τις χώρες που αναμένεται να παρουσιάσουν τη μεγαλύτερη αύξηση σε ότι αφορά τους business travelers μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Μέσα στο TOP-10 πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι Ασιατικές χώρες. Δεν είναι τυχαίο, ότι στην πρώτη θέση είναι η Κίνα, η οποία αναμένεται να καταγράψει ανάπτυξη στο συγκεκριμένο πεδίο, ύψους 9,5%. Ωστόσο, η ευχάριστη έκπληξη για εμάς βρίσκεται αλλού. Αφού μέσα στις 10 πρώτες χώρες, είναι και η Ελλάδα και μάλιστα κατατάσσεται πέμπτη. Η χώρα μας, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, θα καταγράψει ανάπτυξη 8,2% σε ότι αφορά τους business ταξιδιώτες που θα «τραβήξει».

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το TOP-10 και το πόσο θα αυξηθούν οι business travalers

China, 9,5%

Myanmar, 8,7%

Rwanda, 8,5%

Gabon, 8,5%

Greece, 8,2%

Hong Kong, 8%

Tanzania, 7,9%

Cambodia, 7,4%

Solomon Island, 7,3%

India, 7,2%

Όπως διαβάζουμε στο αμερικανικό Entrepreneur.com, που δημοσιεύει την παραπάνω έρευνα, οι ταξιδιώτες τέτοιου τύπου αναμένεται να στραφούν κυρίως σε αναδυόμενες αγορές μέσα στα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή οι μεγαλύτερες αγορές για business travalers παραμένουν οι ΗΠΑ, Κίνα, Βρετανία, Γερμανία και Ιαπωνία.

«Κάθε ημέρα, βλέπουμε τα επαγγελματικά ταξίδια να αυξάνονται με σημαντικό ρυθμό σε αναδυόμενες αγορές. Αφού η τεχνολογία κάνει όλο και πιο εύκολα τα ταξίδια για τους ταξιδιώτες» σημειώνει ο CEO της Travelport, Gordon Wilson. Πρόκειται για την εταιρία η οποία σε συνεργασία με το World Travel & Tourism Council, έκανε την έρευνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 16 =