αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι χρήστες Android πρέπει να είναι προσεκτικοί: Πάνω από 750.000 κακόβουλες εφαρμογές εντοπίστηκαν το α’ τρίμηνο

Οι χρήστες Android πρέπει να είναι προσεκτικοί: Πάνω από 750.000 κακόβουλες εφαρμογές εντοπίστηκαν το α’ τρίμηνο

Περισσότερες από 750.000 εφαρμογές κακόβουλου λογισμικού ανακάλυψε η εταιρεία ασφαλείας G DATA σε Android συσκευές στο α΄τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με την εταιρεία κάτι τέτοιο σημαίνει περίπου 8.400 εφαρμογές κακόβουλου λογισμικού κάνουν την εμφάνισή τους καθημερινά στο Android.

To 2016 καταμετρήθηκαν 3,24 εκατ. νέες κακόβουλες εφαρμογές για Android, ενώ για φέτος οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα 3,5 εκατ.

Παρόλο που πιθανότατα η πλειοψηφία των κακόβουλων εφαρμογών δεν θα φτάσει ποτέ στο κινητό μας, εντούτοις η G DATA συνιστά να έχουμε εγκατεστημένο κάποιο antivirus.

Την ίδια στιγμή, θεωρεί ότι ένας από τους λόγους που οι Android συσκευές μπορεί να πέσουν θύμα κάποιας κακόβουλης εφαρμογής, είναι το γεγονός ότι πολλοί κατασκευαστές δεν ανανεώνουν τις εφαρμογές τους για παλαιότερες εκδόσεις του Android, όπως διαβάζουμε στο Techblog.gr.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις το 7,1% των χρηστών που έχουν Android συσκευές έχουν υιοθετήσει το “Nougat”, με την πλειοψηφία (32%) των χρηστών να έχουν συσκευές που «φοράνε» το Android 5.0-5.1 (Lollipop) και το 31,2% να έχουν την έκδοση Marshmallow, ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που έχουν συσκευής με το Kitkat με το ποσοστό τους να ανέρχεται στο 18,8%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =