αρχικηVIRALΟι φοροελεγκτές πήγαν στην Μύκονο, μετά διέδωσαν… ότι έφυγαν, και έκαναν ξαφνικά «ντου» σε μαγαζιά

Οι φοροελεγκτές πήγαν στην Μύκονο, μετά διέδωσαν… ότι έφυγαν, και έκαναν ξαφνικά «ντου» σε μαγαζιά

Θύματα μιας έξυπνης παγίδας που έστησαν οι άνδρες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων φαίνεται ότι έπεσαν τουλάχιστον 10 γνωστά εστιατόρια μπαρ της Μυκόνου τις τελευταίες 3 ημέρες. Ως γνωστόν, οι φοροελεγκτές έκαναν “ντου” την περασμένη εβδομάδα στο εστιατόριο του Nammos, όπου διαπίστωσαν όργιο φοροδιαφυγής και επέβαλαν τις ανάλογες κυρώσεις. Το Σαββατοκύριακο κυκλοφόρησε στη Μύκονο μία φήμη ότι οι ελεγκτές είχαν φύγει από το νησί, με αποτέλεσμα πολλοί να ανακουφιστούν για τη λήξη του… συναγερμού. Μόνο που αυτή η φήμη δεν ξεκίνησε από κανέναν άλλο, παρά από τους ίδιους τους ελεγκτές! Οι ίδιοι διέρρευσαν τις πληροφορίες περί αποχώρησής τους από το νησί, προκειμένου να “χαλαρώσουν” οι επιχειρηματίες και να νομίζουν ότι πλέον το πεδίο είναι ελεύθερο. Και όταν πια όλοι νόμιζαν πως πράγματι οι ελεγκτές είχαν φύγει, εκείνοι έκαναν την εμφάνισή τους και πάλι, αιφνιδιάζοντας τους επιτήδειους. Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε…

Αυτό το χολιγουντιανό τρικ (θυμίζει τις ταινίες όπου ο πρωταγωνιστής σκηνοθετεί τον θάνατό του για να επιστρέψει δριμύτερος στη συνέχεια του έργου) είναι ένα από τα πολλά κόλπα που έχουν καταστρώσει στην ΑΑΔΕ για να πιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επιχειρηματίες που παρανομούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κλιμάκιο των ελεγκτών συμμετέχει και ένας εφοριακός από τη Ρόδο με το παρατσούκλι “χάκερ”, ο οποίος διαθέτει ειδικές γνώσεις στους υπολογιστές και ήταν αυτός που κατάφερε να “ανοίξει” το σύστημα του Nammos και να επαναφέρει τα στοιχεία για τα δελτία παραγγελίας που είχαν κοπεί, τα οποία προηγουμένως οι υπεύθυνοι του εστιατορίου είχαν σβήσει, όταν κατάλαβαν την παρουσία των ελεγκτών.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι, βάσει του σχεδιασμού της ΑΑΔΕ, οι ελεγκτές που πραγματοποιούν τους επιτόπιους ελέγχους προέρχονται από άλλες ΔΟΥ, και όχι από αυτήν στην οποία υπάγεται ο “στόχος”, ώστε να μην μπορούν να αναγνωριστούν εύκολα λόγω της εντοπιότητας και να μπορούν να περνιούνται άνετα για τουρίστες.

Και είναι απολύτως λογικό, όσο οι επιτήδειοι γίνονται όλο και πιο πονηροί, όλο και πιο υποψιασμένοι, οι εφοριακοί να πρέπει να είναι από την πλευρά τους ακόμα πιο εφευρετικοί, ακόμα πιο έξυπνοι, ώστε να ξεσκεπάσουν αυτούς που παρανομούν, σε βάρος όχι μόνο του Δημοσίου, αλλά κυρίως σε βάρος των νομοταγών επιχειρηματιών που δεν κρύβουν τίποτα και τηρούν όλα τα προβλεπόμενα, έστω κι αν αυτό τους “πονάει” στην τσέπη.

Η δικαίωση για αυτούς τους νομοταγείς επιχειρηματίες έρχεται όταν οι συνάδελφοί τους που παρανομούν καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα πρόστιμα που συνεπάγεται η παράνομη δραστηριότητά τους…

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =