αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι «τρελοί» Σουηδοί ξανά χτυπούν: Έφτιαξαν τον πρώτο δρόμο που φορτίζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα εν κινήσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι «τρελοί» Σουηδοί ξανά χτυπούν: Έφτιαξαν τον πρώτο δρόμο που φορτίζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα εν κινήσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρώτος δρόμος που θα φορτίζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα εν κινήσει δημιουργήθηκε στην Σουηδία, επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να κινούνται για πάντα! ΟΚ, όχι ακριβώς, δεδομένου ότι ο δρόμος θα έχει μήκος μόλις 2 χιλιομέτρων. Πάντως η Σουηδική κυβέρνηση έχει ως στόχο τη λειτουργία του συγκεκριμένου δρόμου σε όλη τη χώρα μέχρι το 2030.

Τα αυτοκίνητα θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίσουν απλά και μόνο συνδέοντας έναν κινούμενο βραχίωνα, τον οποίο και θα πρέπει να εξοπλιστούν οι οδηγοί, με την ηλεκτρική ράγα, όπως και τα ηλεκτρικά τρένα ή τα τραμ. Σε περίπτωση μάλιστα που ο οδηγός επιθυμεί να προσπεράσει ένα όχημα, ο βραχίωνας θα αποσυνδεθεί αυτομάτως.

Βέβαια, η όλη διαδικασία δεν θα είναι δωρεάν για τους οδηγούς, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωση τους. Πιο συγκεκριμένα, η χρέωση θα ανέρχεται στο 1 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο, ποσό καθόλου χαμηλό. Η eRoadArlanda, η εταιρία που θα εφαρμόσει το παραπάνω πρόγραμμα, αναφέρει πως αν και η χρέωση είναι αρκετά υψηλή, είναι περίπου 50 φορές χαμηλότερη από τη δημιουργία γραμμής ηλεκτρικού τρένου.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − eighteen =