αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι τοποθεσίες στις οποίες θα γίνουν οι πρώτες 61 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Οι τοποθεσίες στις οποίες θα γίνουν οι πρώτες 61 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Ο πρώτος κύκλος προτεραιοποίησης για την κατεδάφιση αυθαιρέτων τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, εγκρίθηκαν ήδη 61 κατεδαφίσεις, οι οποίες θα γίνουν μέσω της επέκτασης των συμβάσεων που προϋπάρχουν και που έχουν συναφθεί από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Ειδικότερα, θα σταλούν ειδοποιητήρια και θα ξεκινήσουν κατεδαφίσεις για:

  • 27 αυθαίρετα στην περιοχή της Μάνδρας που αφορούν κτίσματα τα οποία βρίσκονται εντός ρεμάτων.
  • 21 μάντρες που εμποδίζουν την πρόσβαση στις παραλίες στο Σαρωνικό, την Ανάβυσσο και το Πόρτο Ράφτη.
  • 13 κατοικίες σε αναδασωτέες περιοχές σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πεντέλη. Πρόκειται για κατοικίες, τις οποίες σύμφωνα με την κυβέρνηση ήδη οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση.

Επίσης, όπως τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου, το υπ. Περιβάλλοντος εξετάζει ενδελεχώς τις δικαστικές αποφάσεις αναφορικά με το επίμαχο οικόπεδο στο Μάτι, στο οποίο εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι που αναζητούσαν διαφυγή προς τη θάλασσα. Σκοπός είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία για τις αναγκαίες παρεμβάσεις και στο συγκεκριμένο οικόπεδο, στη βάση της πρόσφατης τροπολογίας του ΥΠΕΝ για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης.

Όπως υπογραμμίζει το Μέγαρο Μαξίμου, η διαδικασία των κατεδαφίσεων παράνομων κτισμάτων θα συνεχιστεί τάχιστα το επόμενο διάστημα, με την προτεραιοποίηση να αφορά κατεδαφίσεις για 200 έως 300 αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την Τετάρτη πως προχωρά στη θεσμοθέτηση μέτρων διευκόλυνσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ώστε να προχωρήσει άμεσα σε κατεδάφιση 2.500 κτισμάτων σε δασικές περιοχές και 700 σε αιγιαλούς στην Αττική -για τα οποία έχει εκδοθεί πρωτόκολλο τελεσίδικης απόφασης κατεδάφισής τους-, ως ένα βραχυπρόθεσμο μέτρο με αφορμή την εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Πηγή: Ναυτεμπορική

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =