αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι συνιδρυτές της Lyft θεωρούν ότι το carpooling είναι το «αντίδοτο» στο μποτιλιάρισμα

Οι συνιδρυτές της Lyft θεωρούν ότι το carpooling είναι το «αντίδοτο» στο μποτιλιάρισμα

Το carpooling θεωρούν ότι είναι η λύση στο μποτιλιάρισμα, οι συνιδρυτές της Lyft, Logan Green και John Zimmer. Οι ίδιοι κάνουν και μια τολμηρή πρόταση: προτείνουν στις κυβερνήσεις, να χρεώνουν πιο ακριβά διόδια σε όσους κυκλοφορούν σε λεωφόρους με αυξημένη κίνηση. Με ένα σημαντικό δεδομένο: Αν ένα όχημα έχει 3 ή παραπάνω επιβάτες, να περνά δωρεάν!

Ένα τέτοιο μοντέλο, θα μείωνε δραστικά τα αυτοκίνητα που κινούνται σε χώρες με μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, όπως η Σιγκαπούρη. Από την μεριά τους οι συνιδρυτές της Lyft είναι έτοιμοι να πιέσουν και οι ίδιοι, έτσι ώστε «να ξεκλειδωθεί κάθε θέση μέσα σε ένα όχημα». Κάτι που μπορεί ίσως να γίνει με αυξημένη τιμολόγηση στις ώρες αιχμής, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μετακινούνται μαζί και να μοιράζεται το κόστος. Ήδη η εταιρία έχει λανσάρει την σχετική υπηρεσία που λέγεται Lyft Line.

Στον ίδιο δρόμο και η μεγάλη ανταγωνίστρια, Uber. Με την υπηρεσία Uber Pool. Όπως σημειώνει το Recode.net, το γεγονός ότι οι Uber και Lyft προωθούν το carpooling (συνεπιβατισμό), μόνο τυχαίο δεν είναι. Και δεν έχει να κάνει μόνο με το μποτιλιάρισμα. Αφού ένα τέτοιο μοντέλο μεταφορών, φέρνει περισσότερα έσοδα στις εταιρίες. Ασχέτως από το ότι το κόστος μοιράζεται μεταξύ 3 ή 4 επιβατών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 15 =