αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι πυρκαγιές μπλοκάρουν την επένδυση των Καταριανών στη Ζάκυνθο

Οι πυρκαγιές μπλοκάρουν την επένδυση των Καταριανών στη Ζάκυνθο

Μπλοκάρει λόγω των πυρκαγιών που ξέσπασαν στη Ζάκυνθο, το περασμένο καλοκαίρι, το επενδυτικό σχέδιο της «PIMANA S.A.» θυγατρικής της κρατικής επενδυτικής εταιρείας του Κατάρ, Alrayyan.

Η εταιρεία διά των δικηγόρων της Ειρήνης Μιχαλοπούλου και Μιχάλη Δημητρακόπουλου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, επισημαίνοντας ότι οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο –για τις οποίες υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι οφείλονται σε εμπρησμό– «ματαιώνουν σε μεγάλο βαθμό τη νομική δυνατότητα της εταιρείας να προχωρήσει στην τουριστική αξιοποίηση της περιοχής».

Οπως επισημαίνεται στη μηνυτήρια αναφορά, η εταιρεία αγόρασε το 2014 έκταση 14.250 στρεμμάτων στα βορειοδυτικά του νησιού με σκοπό την τουριστική αξιοποίησή τους. Ωστόσο, από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το καλοκαίρι, τμήμα της έκτασης κάηκε και κηρύχθηκε αναδασωτέο, με αποτέλεσμα βάσει του ν. 998/79 στις κατεστραμμένες περιοχές να απαγορεύονται για 30 χρόνια οι μεταβιβάσεις καθώς και η ανέγερση οικοδομών, κτισμάτων και εν γένει εγκαταστάσεων. «Με βάση τα ανωτέρω, πέραν της οδυνηρής καταστροφής του δασικού πλούτου της Ζακύνθου συγχρόνως ματαιώνεται σε μεγάλο βαθμό η νομική δυνατότητα της εταιρείας να προχωρήσει στην τουριστική αξιοποίηση της περιοχής, με δυσμενείς συνέπειες για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού και εν γένει της ελληνικής επενδυτικής δραστηριότητας», σημειώνει η εταιρεία τονίζοντας ότι είναι διατεθειμένη να συνδράμει τις έρευνες «ώστε το ταχύτερο δυνατόν να εντοπισθούν, συλληφθούν και τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων αυτών».

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =