αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι πραγματικά πετυχημένοι άνθρωποι λένε ‘όχι’ σχεδόν σε όλα»: Η τολμηρή συμβουλή του Warren Buffett

«Οι πραγματικά πετυχημένοι άνθρωποι λένε ‘όχι’ σχεδόν σε όλα»: Η τολμηρή συμβουλή του Warren Buffett

Ο Warren Buffett είναι σήμερα ένας από τους πιο πλούσιος ανθρώπους στον κόσμο. Ενώ θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους επενδυτές. Μπορεί αρκετοί να περίμεναν ότι ένας τέτοιος άνθρωπος θα συμβούλευε να λες «ναι» σε κάθε ευκαιρία και πρόταση που σου παρουσιάζεται, φαίνεται όμως ότι ο Buffett έχει εντελώς διαφορετική άποψη. Θεωρεί ότι οι επαγγελματικές καριέρες χτίζονται με τα μεγάλα «όχι».

«Η διαφορά μεταξύ των επιτυχημένων ανθρώπων και των πραγματικά επιτυχημένων ανθρώπων, είναι ότι οι πραγματικά πετυχημένοι λένε ‘όχι’ σχεδόν σε όλα», έχει τονίσει ο Warren Buffett.

Με τον διάσημο επενδυτή να υποστηρίζει ότι αυτό ο απλός κανόνας μπορεί να κάνει την διαφορά στην καριέρα σου. Κάτι που συνέβη και στην δική του περίπτωση. Διότι όταν λες αρκετά ‘όχι’ σε πράγματα που δεν σε ενδιαφέρουν ή δεν σε ενθουσιάζουν, αυτομάτως δημιουργείς χώρο για εκείνα που είναι πραγματικά σημαντικά για εσένα.

Ενώ με αυτό τον τρόπο, σίγουρα δεν «αλλοιώνεσαι», κάνοντας επιλογές που δεν θέλεις.

Warren Buffett says this simple rule can make or break your chances of success

Staying focused, one 'no' at a time. Learn more: http://wef.ch/2ndo58k

Posted by World Economic Forum on Montag, 29. Januar 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 20 =