αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι ικανότητες μετρούν πιο πολύ από τα πτυχία»: Μια τολμηρή άποψη από τον CEO του Linkedin

«Οι ικανότητες μετρούν πιο πολύ από τα πτυχία»: Μια τολμηρή άποψη από τον CEO του Linkedin

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε σε event στο Σαν Φρανσίσκο, στο οποίο κεντρικό ομιλητής ήταν ο CEO του Linkedin, Jeff Weiner. Το θέμα είχε να κάνει με τα πτυχία που αποκτούν οι νέοι μετά από 4ετη εκπαίδευση, και το αν αυτά αρκούν για να είναι κάποιος ικανός να πάρει μια θέση εργασίας.

Η άποψη του Weiner ήταν ξεκάθαρη: Οι ικανότητες κάποιου (τα skills όπως είπε), έχουνε μεγαλύτερη αξία από ένα πτυχίο. «Ιστορικά δίνεται περισσότερο βάρος στα πτυχία των πανεπιστημίων, και όχι τόσο στις εγκαταστάσεις επαγγελματικής κατάρτισης και στις πιστοποιήσεις επαγγελματικής κατάρτισης» είπε μεταξύ άλλων, ο CEO του Linkedin.

Επιπλέον, σημείωσε ότι το να φοιτήσει κάποιος για 4 χρόνια σε ένα πανεπιστήμιο ή κολέγιο, είναι ιδιαίτερα ακριβό. Τουλάχιστον στην αμερικανική αγορά, στην οποία εστίασε.

«Θα πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε ότι κάποιος πρέπει να έχει ένα 4ετες πτυχίο, για να λάβει κάποιες συγκεκριμένες θέσεις εργασίας. Και να είμαστε πιο ανοιχτοί. Υπάρχουν άνθρωποι χωρίς πτυχίο, αλλά με ταλέντο, ικανότητες και εμπειρίες, οι οποίοι μπορούν να πετύχουν», τόνισε ο CEO του Linkedin.

Όπως σημειώνει βέβαια το CNBC, πίσω από αυτές τις αναλύσεις του Weiner, υπάρχει ένα πλάνο του Linkedin. Η εταιρία εξαγόρασε την πλατφόρμα παροχής γνώσεων Lynda.com, το καλοκαίρι του 2015. Και τους τελευταίους 18 μήνες προσπαθεί να ενσωματώσει τις λειτουργίες της στο Linkedin.

Ποιες είναι οι πιθανές βλέψεις της εταιρίας: Το Linkedin γνωρίζει ποιες είναι οι θέσεις εργασίας. Γνωρίζει επίσης τις δεξιότητες που χρειάζονται οι εκάστοτε υποψήφιοι. Θα μπορούσε λοιπόν, να παρέχει online μαθήματα για τις θέσεις αυτές. ‘Η ακόμα και πιστοποιητικά για τα ιντερνετικά μαθήματα. Θεωρητικά, το Linkedin θα μπορούσε να το κάνει αυτό, για όλα τα είδη θέσεων εργασίας, που αναρτώνται εκεί.

Για ένα τέτοιο πλάνο, μίλησε και ο ίδιος ο Weiner, αφού σημείωσε ότι η πλατφόρμα θέλει να παρέχει στα μέλη της, τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες, έτσι ώστε να κερδίσουν μια θέση εργασίας. Έχει φυσικά πολύ ενδιαφέρον, να δούμε το πως θα πορευτεί το Linkedin στο άμεσο μέλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + eight =