αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι ιδρύτριες της startup TheSkimm αποκαλύπτουν το οικονομικό ρίσκο που τις οδήγησε στην κορυφή

Οι ιδρύτριες της startup TheSkimm αποκαλύπτουν το οικονομικό ρίσκο που τις οδήγησε στην κορυφή

Το 2012, δύο νεαρές κοπέλες αποφάσισαν να αφήσουν τη δουλειά τους στο γνωστό Μέσο Ενημέρωσης NBC, να κάτσουν στο διαμέρισμα τους στη Νέα Υόρκη και να σκεφτούν το πως μπορούν να βγάλουν χρήματα, να τρώνε καλά και να ιδρύσουν μια νέα επιχείρηση ταυτόχρονα.

Κάπως έτσι, έφτιαξαν τη TheSkimm, μια πλατφόρμα που ειδικεύεται στα newsletter και απευθύνεται κυρίως στο γυναικείο κοινό. Πολύ σύντομα, η startup τους εκτοξεύτηκε. Οι Danielle Weisberg και Carly Zakin δεν είχαν χρόνο για να μαγειρεύουν, να εργάζονται αλλού παράλληλα ή να κάνουν άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες.

Οι δύο κοπέλες έπρεπε να πληρώνουν το νοίκι τους, να τρώνε έξω κάθε ημέρα και να αναπτύξουν την επιχείρηση τους. Δύσκολο σενάριο. Οι αρχικές τους οικονομίες – που έφταναν τα 4.000 δολάρια- εξανεμίστηκαν. Τότε αποφάσισαν να πάρουν ένα οικονομικό ρίσκο: άντλησαν χρήματα μέσω πιστωτικών καρτών, όπως σημειώνει το CNBC. Δεν είναι γνωστό το πόσα χρήματα πήρα συνολικά εκείνη την περίοδο. Ωστόσο, Άλλα όπως έχει πει η Zakin, ξεπλήρωσαν το χρέος τους «μέσα στον τελευταίο χρόνο».

«Πήραμε μαζί την απόφαση να πάμε στην επιλογή των πιστωτικών καρτών. Ήταν ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε και να πληρώσουμε το ενοίκιο μας, όταν ακόμα δεν βγάζαμε χρήματα» τονίζει η Danielle Weisberg.

Όπως εξηγεί η Zakin: «Οι οικογένειες μας δεν μπορούσαν να μας στηρίξουν οικονομικά. Και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που δεν είχαμε αυτή την πολυτέλεια, καθώς μας κράτησε σε εγρήγορση».

Η συνέχεια μάλλον δικαιώνει τις επιλογές και τα ρίσκα των δύο startuppers. Σήμερα, η TheSkimm, έχει πάνω από 5 εκατ. συνδρομητές! Απασχολεί περίπου 45 εργαζομένους, ενώ μόλις άντλησε 8,5 εκατ. δολάρια σε δεύτερο γύρο χρηματοδότησης. Η συνολική αξία της εταιρίας, εκτιμάται στα 55 εκατ. δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + three =