αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι ιδρυτές των eBay και Linkedin δίνουν 20 εκατ. δολάρια για να μας προστατεύσουν από την τεχνητή νοημοσύνη

Οι ιδρυτές των eBay και Linkedin δίνουν 20 εκατ. δολάρια για να μας προστατεύσουν από την τεχνητή νοημοσύνη

Τελικά, η τεχνητή νοημοσύνη για την οποία γίνεται τόση συζήτηση, θα ωφελήσει τον άνθρωπο στο μέλλον ή η ανάπτυξη της εμπεριέχει κινδύνους; Ο ιδρυτής του Linkedin, Reid Hoffman, και ο ιδρυτής του eBay, Pierre Omidyar, μάλλον συγκλίνουν προς την δεύτερη άποψη. Και για αυτό δωρίζουν 10 εκατ. δολάρια ο καθένας, έτσι ώστε να προστατεύσουν τους ανθρώπους από την εν λόγω τεχνολογία. Συγκεκριμένα, δίνουν τα χρηματοδοτούν μια ακαδημαϊκή έρευνα και ανάπτυξη, η οποία έχει ως στόχο να δείξει τον τρόπο που θα διατηρηθεί η ηθική στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και έτσι αυτά δεν θα βλάψουν τον άνθρωπο.

Το εν λόγω εγχείρημα, έλαβε άλλα 6 εκατ. δολάρια, από διάφορους ιδιώτες και φορείς. Ενώ λίγο πριν είχε λάβει κι άλλα κεφάλαια. Το συνολικό ποσό που θα διαχειριστούν οι άνθρωποι πίσω από την εν λόγω έρευνα φτάνει πλέον τα 27 εκατ. δολάρια. Ποιοι θα «τρέξουν» το εγχείρημα; Όπως σημειώνει το Recode.net, θα το κάνουν το Media Lab του MIT και το Harvard’s Berkman Klein Center for Internet and Society.

Το Ethics and Governance of Artificial Intelligence Fund, όπως είναι το πλήρες όνομα του εγχειρήματος, αναμένεται να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, με νέους χρηματοδότες να συμβάλουν στην επιστημονική προσπάθεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 11 =