αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι δύο σκέψεις που έπρεπε να ξεπεράσω»: Η 32χρονη CEO που «σήκωσε» 40 εκ. δολάρια λέει την εμπειρία της

«Οι δύο σκέψεις που έπρεπε να ξεπεράσω»: Η 32χρονη CEO που «σήκωσε» 40 εκ. δολάρια λέει την εμπειρία της

Μπήκε στην startup σκηνή σε ηλικία 26 ετών, με σκοπό να φτιάξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, σχετική με τη βιομηχανία της ομορφιάς. Η Melody McCloskey δεν είχε καμία σχέση με προγραμματισμό, δεν συμμετείχε σε κάποια θερμοκοιτίδα για καινοτόμες επιχειρήσεις, ενώ είχε επίσης λίγους μέντορες.

Οι πιθανότητες ήταν εναντίον της και η ίδια το γνώριζε. Ίδρυσε την εταιρία StyleSeat, μια πλατφόρμα μέσω της οποία μπορείς να κάνεις κράτηση σε κέντρα ομορφιάς κάθε είδους. Με την υπηρεσία να αφορά τόσο τις γυναίκες, όσο και τους άντρες. Το αποτέλεσμα; Μέσα σε περίπου 5 χρόνια η νεαρή ιδρύτρια «σήκωσε» 40 εκατ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η επιχείρηση της έκανε συνολικές πωλήσεις αξίας 3,2 δισ. δολαρίων, όπως σημειώνει το CNBC.

Η Melody McCloskey κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να φτάσει στην επιτυχία. Όπως λέει η ίδια, σε αυτή την πορεία της, υπήρχαν δύο σκέψεις που έπρεπε να ξεπεράσει, έτσι ώστε να πετύχει.

1- «Δεν έχω αρκετή εμπειρία»: Αν θέλετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε, λέει τώρα η νεαρή επιχειρηματίας. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι, για να μην τολμήσουμε κάτι, σημειώνει η ίδια. Όπως: «δεν έχω το χρόνο», «δεν είμαι αρκετά έξυπνος» ή «δεν το έχω την εμπειρία».

«Στην πραγματικότητα, κανείς δεν το έχει κάνει, μέχρι να το κάνει» τονίζει η Melody McCloskey. Σήμερα είναι μια καλή επιχειρηματίας στην Silicon Valley, παρόλο που οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος της και πολλοί την αποθάρρυναν από το να κάνει την προσπάθεια της.

2- «Δεν έχω καμία χρηματοδότηση»: Όπως υπογραμμίζει η startuper, λίγοι άνθρωποι έχουν χρηματοδότηση, προτού να καταφέρουν κάτι χειροπιαστό. Η συγκέντρωση χρημάτων είναι μια πρόκληση. Αυτό που έχεις να κάνεις, όπως λέει η ίδια, είναι να ξυπνήσεις το πρωί και να πεις: Θα μάθω από τις συζητήσεις και τα meetings που έκανα. Έτσι θα τα πάω καλύτερα στις επόμενες συναντήσεις.

«Νομίζω ότι ο καθένας θα πρέπει να κάνει αυτό που αγαπά και να μη σκέφτεται του λόγους για τους οποίους… δεν θα έπρεπε να το κάνει», καταλήγει η Melody McCloskey.

4636420241_4610f2f1b6_b

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 4 =