αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι δύο ερωτήσεις που κάνει στον εαυτό του ο business γκουρού Tim Ferriss, για να επιλέξει ένα project

Οι δύο ερωτήσεις που κάνει στον εαυτό του ο business γκουρού Tim Ferriss, για να επιλέξει ένα project

Εντάξει, αν έχεις ένα μόνο project στο μυαλό σου, τα δεδομένα είναι πιο ξεκάθαρα: Καταστρώνεις το πλάνο σου, και δίνεις όλη σου την ενέργεια εκεί, έτσι ώστε να φτάσεις στην επιτυχία. Τι γίνεται όμως αν εσύ ή η ομάδα σου, έχετε παραπάνω από μια ιδέες; Και ξαφνικά βρεθείς να έχεις μπροστά σου 2,3 ή 4 projects, από τα οποία πρέπει να επιλέξεις ένα;

Ο διάσημος επιχειρηματικός γκουρού και coach, Tim Ferriss μιλά στο αμερικανικό inc.com και αποκαλύπτει τι κάνει αυτός, όταν βρίσκεται μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση.

«Τα κριτήρια μου όταν ήμουν νεότερος, ήταν διαφορετικά. Αλλά τα κριτήρια που έχω τώρα είναι καλύτερα και πιθανότατα θα είχα κάνει πιο γρήγορη πρόοδο αν τα χρησιμοποιούσα από την αρχή», λέει αρχικά ο Tim Ferriss.

Όπως εξηγεί, τώρα κοιτά δύο πράγματα. Πρώτον, διαλέγει projects που θα τον βοηθήσουν να αναπτύξει επαφές και skills. Ακόμα κι αν τα projects αυτά κάθε αυτά αποτύχουν. Έτσι, ακόμα και στο κακό σενάριο, θα έχει καταφέρει να κερδίσει νέες επαφές και δεξιότητες. Δεύτερον, κοιτά το αν είναι ο ίδιος πολύ ενθουσιασμένος για το εκάστοτε νέο project.

Ο γνωστός coach εκτιμά μάλιστα, ότι αν μια ιδέα έχει αυτά τα συστατικά, τότε τελικά είναι δύσκολο να αποτύχει. Το σίγουρο είναι πάντως, ότι τα δύο παραπάνω δεδομένα, το βοηθούν να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Την επόμενη φορά που θα είσαι μπροστά σε ένα τέτοιο δίλημμα λοιπόν, ξέρεις τις δύο ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =