αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι δύο γυναίκες που έφτιαξαν μια πλατφόρμα, χρησιμοποίησαν τη νευροεπιστήμη και σου βρίσκουν τη δουλειά των ονείρων σου

Οι δύο γυναίκες που έφτιαξαν μια πλατφόρμα, χρησιμοποίησαν τη νευροεπιστήμη και σου βρίσκουν τη δουλειά των ονείρων σου

Πως μπορείς να βρεις τη δουλειά που θες να κάνεις, όταν δεν έχεις την απάντηση σε μια σειρά από ερωτήματα; Όταν δεν μπορείς να απαντήσεις, για παράδειγμα, στο «Τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου». Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα αποφάσισαν να δώσουν δύο νεαρές γυναίκες. Οι Frida Polli και Julie Yoo. Απόφοιτες των Harvard University και The Massachusetts Institute of Technology, αντίστοιχα. Έτσι ίδρυσαν την Pymetrics. Μια πλατφόρμα στην οποία ο χρήστης παίζει μίνι παιχνίδια που στηρίζονται στη νευροεπιστήμη και έτσι μπορεί να καταλήξει στη θέση εργασίας που τον εκφράζει. Εκεί ακριβώς μπαίνουν στη συζήτηση και οι εκάστοτε εταιρίες, οι οποίες ψάχνουν για προσωπικό.

«Χρησιμοποιούμε την νευροεπιστήμη και την επιστήμη των δεδομένων για να βοηθήσουμε τα άτομα που αναζητούν εργασία. Και παράλληλα βοηθούμε τις εταιρίες να κάνουν έξυπνες και αμερόληπτες προσλήψεις» εξηγεί στο Forbes η Frida Polli (αριστερά στη φωτο). Η διαδρομή δεν ήταν εύκολη για τις δύο γυναίκες. Όπως σε κάθε ιστορία καινοτομίας, έτσι και εδώ υπήρχαν «συντηρητισμοί». Τα κατάφεραν όμως και μέχρι σήμερα έχουν σηκώσει 8,63 εκατ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν το να καταφέρουμε να μπούμε στον κόσμο του HR. Ένα πεδίο άγνωστο σε εμένα και την Julie. Οι εργοδότες δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως μια απλή αλλά τόσο διαφορετική τεχνολογία θα μπορούσε να τους βοηθήσει. Συναντήσαμε πολύ σκεπτικισμό. Ωστόσο, τώρα έχουμε πολλές εταιρίες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία μας και η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι ότι καταφέραμε να τροποποιήσουμε έναν κλάδο» λέει η Frida Polli.

Όσο για το τι θα συμβούλευε τις άλλες γυναίκες; «Να πάρουν το ρίσκο. Οι γυναίκες μπορούν να γίνουν σπουδαία αφεντικά. Το ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλές γυναίκες που να “τρέχουν” επιχειρήσεις, δεν σημαίνει ότι είναι το σωστό. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες δεν έχουν καλή εκπροσώπηση στο high-level management. Οι αριθμοί θα βελτιώνονται, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει οι γυναίκες να πάρουν τολμηρές αποφάσεις» τονίζει η ίδια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − five =